Foto portada: el portaveu d'ERC, i l'assessor tècnic del grup municipal d'ERC, Marc Serrano, en una imatge d'arxiu. Autor: J.Peláez.

Aquests són els primers càrrecs de confiança

  • L’excoordinador local de Ciutadans Sergio Salcedo, número 18 de la llista socialista, nou assessor de govern.
  • Mena (En Comú Podem) repesca l’exregidora Marisol Martínez com assessora del seu grup municipal.

En el ple del cartipàs, l’Ajuntament va aprovar la seva organització interna, sous i nombre d’assessors, més coneguts com a càrrecs de confiança. Ja s’han conegut alguns noms. Entre els més destacats, l’excoordinador local de Ciutadans, qui ja va anar en les llistes del PSC, que serà assessor de govern. En Comú Podem recupera un clàssic de la política sabadellenca com a assessora de grups, Marisol Martínez, regidora durant 12 anys.

L’alcaldessa tindrà una assessora com a cap de Gabinet d’alcaldia. Es tracta de Judith Alberich, qui ja treballava amb Farrés en els darrers mesos del passat mandat. Alberich és una persona vinculada a l’aparell del PSC. Va ser senadora entre 2008 i 2011, a la segona legislatura de José Luis Rodríguez Zapatero. A més, va ser l’alcaldessa de Cunit entre els anys 2007 i 2011.

L’ex Ciutadans Salcedo, al govern municipal

D’altra banda, el govern ja ha designat dos dels seus quatres assessors: per una banda Aroa Arauzo, qui ja va treballar per Farrés des de l’any 2019 com a cap de gabinet. També vinculada al PSC, en aquest cas, a Badalona.

Sergio Salcedo. Autor: Cedida
Sergio Salcedo, en una imatge d’arxiu. Autor: Cedida

En segon lloc, Sergio Salcedo, qui va ser coordinador local de Ciutadans, assessor del grup municipals de Cs durant vuit anys i va ser el número 18 de la llista socialista el passat mes de maig. Salcedo és una persona molt propera a Adrián Hernández, nou tinenta d’alcaldessa i també ‘ex’ de Ciutadans. Se’l pressuposa bon coneixedor del teixit esportiu de la ciutat. Serà assessor de l’àrea de Serveis a les Persones, on està integrada aquesta regidoria.

Marisol Martínez, assessora

Els grups municipals també han començat a escollir els seus assessors. El més destacat és que En Comú Podem tindrà l’exregidora i extinenta d’alcalde Marisol Martínez com assessora del grup. Martínez va ser regidora entre 2007 i 2019, primer amb la coalició ICV-EUIA, després amb EUiA en solitari i finalment amb Guanyem Sabadell formant part del quatripartit d’esquerres. Durant el passat mandat, fa ser assessora de la tinenta d’alcaldessa Marta Morell. A banda de Martínez, En Comú Podem tindrà un assessor més, encara per designar.

Marisol Martínez, regidora de Consum. Autor: David B.
Marisol Martínez ara serà assessora d’En Comú Podem. Autor: David B.

El PSC ha designat un dels seus tres assessors. És Álex Vallet, que ja ho era des de 2019. En falten dos. Continuïtat a ERC, amb Marc Serrano i Àlex Callao. També a la Crida amb Sandra Alcaide i Raimon ‘Rai’ Pujol. Pel que fa a Junts, tindran a Mònica Espinós com a tècnica assessora i a Ma Josep Bustos i Àngels Morgui a mitja jornada. El PP tindrà una assessora, que serà Eva Prat. Vox, amb dos regidors, encara no ha designat els seus dos assessors, segons han precisat fonts municipals a aquest digital.

De moment, dels 20 assessors aprovats (més la Síndica Municipal de Greuges), ja tenen plaça 13. Falten dos al govern, dos al grup municipal del PSC, dos a Vox i un a En Comú Podem.

I, què cobren?

Segons el que va aprovar el ple fa uns dies, l’assessora de l’alcaldia, Judith Alberich, cobrarà 59.000 euros bruts a l’any. Els assessors del govern, Sergio Salcedo i Aroa Araujo (falten dos), cobraran 52.000 euros. Els assessors tècnics de cada grup municipal cobraran 32.400 euros bruts a l’any. Finalment, els assessors de grup, com Marisol Martínez, cobraran 23.600 euros bruts anuals.

Foto portada: el portaveu d’ERC, i l’assessor tècnic del grup municipal d’ERC, Marc Serrano, en una imatge d’arxiu. Autor: J.Peláez.