Foto portada: el president de la Generalitat. Autor: David B.

Aragonès anuncia un pla integral de salut mental i emocional des del Taulí

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assenyalat les dramàtiques xifres que ha deixat la pandèmia en matèria de salut mental per presentar una de les primeres iniciatives del nou executiu. Aragonès ha anunciat l’elaboració d’un nou pla per tractar els trastorns psicològics dels joves, com els Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA) i les patologies que els condueixen a temptatives suïcides.

En el cas concret de l’hospital Parc Taulí, segons les dades que ha destacat Aragonès, els casos de TCA han augmentat un 21’6 per cent, mentre que les temptatives de suïcidi en el conjunt de Catalunya ho han fet en un 195 per cent respecte a l’any anterior. Per això, el departament de Salut està treballant en un nou model d’atenció emocional que haurà de ser “integral”.

“Un dels principals encàrrecs que tindrà el nou responsable de la conselleria de Salut serà el consens amb la resta de professionals, institucions, administracions i amb la societat civil. Cal tenir en compte els altres àmbits del govern perquè sigui un pla integral i comunitari” ha dit Aragonès.

A banda d’un increment de casos en diferents patologies, Aragonès també ha reconegut que la pandèmia ha augmentat les desigualtats entre la classe baixa i la població benestant; fet que ha agreujat la salut mental dels col·lectius més vulnerables. El president del nou executiu ha anunciat que combatrà les mancances sistèmiques també en aquest sentit.

Per què Sabadell?

L’endemà de prendre possessió com a nou president de la Generalitat, Pere Aragonès ha escollit el centre de salut mental del Taulí per fer la primera visita institucional del govern. Aragonès ha indicat l’experiència i el bagatge del consorci sanitari sabadellenc per fer la seva tria:

“En determinats moments de la pandèmia, el Taulí va tenir un dels indicadors més elevats i per tant creiem que és un dels àmbits on més podien conèixer de primera mà els efectes de la pandèmia. A més, el Departament de Salut considera que és un dels centres de referència i que calia reproduir el seu exemple a molts altres llocs” ha dit.

El pressupost de nou pla de salut mental es concretarà en les pròximes setmanes, però el que està clar és que se centrarà en dotar dels màxims recursos a professionals i pacients. No obstant això, la Generalitat té més carpetes obertes a Sabadell. Més info: “Aragonès debuta amb reunions i deures pendents“.

Foto portada: el president de la Generalitat. Autor: David B.

Comments are closed.