Foto portada: Pere Aragonés, durant el tercer debat d'investidura, el 20 de maig de 2021. Autor: ACN.

Aragonès s’estrenarà com a president visitant el servei de Salut Mental del Parc Taulí

El president electe de la Generalitat, Pere Aragonès, s’estrenarà en el càrrec a Sabadell. Aragonès farà el seu primer acte a partir de l’acte d’investidura d’aquest dilluns al vespre a l’hospital de Sabadell. En aquest cas, en molts casos en política, l’acte en si ja és el missatge. Aragonès es reunirà amb el Servei de Salut Mental de l’hospital Parc Taulí i en concret amb l’equip de psiquiatria infantil.

En una entrevista aquest dilluns a Rac-1, el president (encara electe però no el càrrec ja que fins el vespre no serà investit) ha concretat que la seva primera preocupació són els efectes psicològics de la pandèmia de coronavirus, i ha tancat el focus encara més en la gent jove. Aragonès ha revelat que la seva primera prioritat serà “recuperar la salut emocional dels joves”.

“Els joves d’aquest país han fet un esforç extraordinari i tenim un deute amb ells. La primera actuació serà en els programes de salut mental dels joves”, ha dit.

Fins a mitja tarda no s’ha sabut però que el primer acte aniria en aquesta línia. Aquest dimarts s’estrenarà en el càrrec ja formalment en una visita, a les 10 del matí, al Servei de Salut Mental de l’hospital Parc Taulí, on es reunirà amb els seus responsables, el doctor Diego Palao, i la directora de l’equip de psiquiatria infantil, Montse Pàmias. Així mateix visitarà les instal·lacions i està previst que atengui la premsa.

El Servei de Salut Mental del Parc Taulí ofereix atenció especialitzada als pacients i les seves famílies, i ha tingut un increment de pacients arran de les restriccions i confinaments associats a les mesures per contenir la pandèmia. L’hospital de Sabadell va ser el primer, l’any 2008, en oferir un programa per eradicar i prevenir les conductes autolítiques.

Concentració del moviment veïnal

Segons ha pogut saber aquest digital, representants dels moviments socials i veïnals de la ciutat es desplaçaran també fins les portes de l’hospital per fer arribar al 132è president de la Generalitat les seves reivindicacions pel que fa a la salut. Per exemple, el retorn del servei d’oncologia infantil al Taulí perdut l’any 2019, la reobertura total del consultori del Poblenou, la construcció de la primera residència de gent gran pública a la ciutat, entre altres.

Foto portada: Pere Aragonés, durant el tercer debat d’investidura, el 20 de maig de 2021. Autor: ACN.

Comments are closed.