Farrés quiere recuperar la alcaldía para el PSC Autor: David B.

Arrenquen les primàries del PSC, amb Marta Farrés com a favorita

El Partit dels Socialistes de Catalunya a Sabadell ha donat el tret de sortida a les eleccions primàries per escollir cap de llista a les municipals de la propera primavera. L’exregidora Marta Farrés va anunciar fa dies la seva candidatura. De fet, arrenca com la gran favorita. La incògnita és si hi haurà algun altre precandidat. Es resoldrà a finals d’aquesta setmana.

El procés tindrà diverses fases i arrenca ara amb la recollida d’avals per ser precandidat, que comença aquest dilluns i es perllongarà fins el proper divendres.

Si un precandidat té els avals necessaris, el 25 per cent de la militància, a partir del 6 d’octubre es farà un segon calendari amb les dates de les votacions. Si només un candidat té els avals, es convocarà una assemblea extraordinària a mitjans d’octubre per proclamar-lo automàticament com a cap de llista a les municipals. La comissió electoral de la Federació Vallès Occidental Sud del PSC vetlla pel desenvolupament del procés intern.

El precedent de 2014

El PSC de Sabadell va escollir el seu darrer cap de llista per primàries. Llavors van haver-hi dues candidatures, una liderada per Josep Ayuso, que va guanyar, i una altra per Marta Farrés. En aquell moment els dos eren tinents d’alcalde de Joan Carles Sánchez, malgrat que l’ombra de Manuel Bustos encara era molt allargada. Finalment Ayuso es va imposar, amb la famosa imatge de Manuel Bustos aixecant-li el braç la mateixa nit de la contesa electoral.

 

Foto portada: Farrés, fa uns dies. Autor: David B. 

Comments are closed.