Montserrat Capdevila sortint dels Jutjats de Sabadell. Autor: David B.

Arxiven de forma definitiva una investigació contra l’exdiputada Montserrat Capdevila

Després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) arxivés de forma provisional la investigació a l’exdiputada socialista Montserrat Capdevila per l’ús de la targeta de Renfe a càrrec del Parlament, fiscalia no ha recorregut la decisió. Així que la peça ja està arxivada de forma definitiva.

El 23 de novembre el magistrat Carlos Ramos, del Tribunal Superior de Justícia, va arxivar la investigació per un defecte de forma en la investigació. Els Mossos d’Esquadra no van notificar al jutge instructor els indicis delictius quan en van tenir coneixement gràcies a tenir punxat el telèfon mòbil de Manuel Bustos, investigat per altres afers del cas Mercuri (més info: ‘Una mala pràctica policial fa arxivar un cas contra Montserrat Capdevila‘).

La investigació es va arxivar de forma provisional a l’espera de veure si fiscalia recorria. No ho ha fet i a mitjans d’aquest mes la peça s’ha arxivat de forma definitiva. La pròpia Capdevila ha fet públic l’arxiu definitiu de la causa en un apunt al seu bloc personal.

Segona causa

Montserrat Capdevila té una segona causa oberta dins del cas Mercuri. S’està instruint a Sabadell i estudia si va cometre un delicte de tràfic d’influències en una peça que afecta el president del Gremi de Constructors, Melquíades Garrido, i oncle de l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos (més info: ‘Capdevila reconeix haver atès Melquíades Garrido‘). Capdevila mostra el seu “convenciment” que no ha comès cap falta.

Foto portada: Capdevila, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.

2 Comments