Foto portada: els regidors Cristian Sánchez, Josep Ayuso i Anna Carrasco. Autor: J.d.A.

Ayuso (PSC) manté que el govern està mogut per l’ànim de “revenja política”

  • El portaveu socialista es reserva el dret a portar als tribunals la regidora d’Esports.

  • Assegura que la gestió de la Fundació de l’Esport Sabadellenc és transparent.

El PSC ha respost ràpid a les acusacions d’irregularitats a la Fundació de l’Esport Sabadellenc durant els governs socialistes. El portaveu socialista, exregidor d’Esports i encara president de la Fundació, Josep Ayuso, acusa el govern de “desgovernar” Sabadell i de moure’s per la “revenja política”. Es reserva el dret a portar la regidora Glòria Rubio als tribunals per “injúries, calúmnies i per defensar el meu honor”.

El portaveu del PSC, Josep Ayuso, acompanyat de bona part del seu grup municipal, assegura que el bipartit ERC-Crida està mogut per la “revenja política” contra els socialistes i inscriu l’anunci de possibles irregularitats a la Fundació de l’Esport Sabadellenc en aquest context.

Ayuso ha recordat el govern que les memòries de la Fundació estan penjades al web, almenys des de l’any 2010 i que amb anterioritat s’havien mostrat a regidors de l’oposició com Isidre Soler i Virgínia Domínguez (de l’Entesa per Sabadell, ara al govern dins la Crida per Sabadell). El portaveu socialista ha defensat la gestió de la Fundació (privada), que es regeix per la llei de fundacions, està reconeguda per Hisenda com a fundació sense fins lucratius, i presenta els comptes davant el Protectorat de la Generalitat.

Estem preocupats perquè veiem que el govern de la ciutat es situa de forma perillosa en el revengisme polític. És una gran irresponsabilitat” ha afegit, a la vegada mantenint que “no estan governant”. Després ha avançat que “em reservo el dret personal a portar la regidora Glòria Rubio als tribunals per injúries, calúmnies i per vulnerar el meu dret a l’honor”.

Ayuso manté que totes les decisiona en el marc de la Fundació s’han pres dins la junta de patrons, on hi ha presents les empreses TUS, CASSA, Smatsa, l’hotel Urpí, el Gremi de Constructors, la Cambra de Comerç i tres ciutadans a títol individual. I sosté que si hi ha 140 entitats que no han rebut cap ajuda “amb tota seguretat és perquè no la van demanar mai” malgrat les convocatòries i anuncis públics.

De l’esport d’elit a l’esport de base

L’encara president de la Fundació ha reconegut que inicialment es va constituir l’ens per donar suport a l’esport d’elit o professional (d’aquí el suport al C.E.Sabadell fins que va pujar a Segona A) però que des de 2012 es va dirigir a donar suport als esportistes de base que podien deixar de competir per problemes econòmics. L’any 2012 es van donar beques a 31 esportistes, l’any 2013 a 132 i l’any passat a 246. L’actual regidora d’Esports, Glòria Rubio, ha anunciat aquest divendres que l’Ajuntament no farà la seva aportació a la Fundació (uns 20.000 euros d’un pressupost de 90.000 euros) i convocarà beques de forma directa a través del departament d’Esports (més info: ‘L’Ajuntament detecta presumptes irregularitats a la Fundació de l’Esport Sabadellenc‘).

Ayuso creu que la Fundació perilla, ja que es pot dissoldre sense l’aportació municipal. “Tenint la ciutat com la tenim, és una frivolitat sortir ara amb aquest tema”, ha finalitzat.

Foto portada: els regidors Cristian Sánchez, Josep Ayuso i Anna Carrasco. Autor: J.d.A. 

One Comment