Foto portada: Roso, Bosch i Monge, aquest dimarts. Autor: J.d.A.

Bosch i Monge demanaran la dimissió de l’alcalde si es demostra que les acusacions a SMATSA són falses

Els regidors no adscrits Carles Bosch i Lluis Monge consideren que l’executiu municipal ha emprès un camí perillós amb la concessió de neteja viària. Temen que rescatar-la costarà molt més del que el govern diu i a més mantenen que es perdran llocs de feina. Els no adscrits consideren que s’ha aprofitat la manca de neteja a la ciutat per desacreditar l’empresa.

Els exsocialistes Carles Bosch i Lluis Monge mantenen que calia més informació abans d’iniciar la revisió del contracte de neteja viària en mans d’SMATSA. I en tot cas calia optar per una via responsable i realista, tot evitant grans conflictes. “Sabadell necessita tranquil·litat perquè ja hem passat tots els terratrèmols i més en els darrers anys”, ha assegurat Monge. Els no adscrits creuen que l’executiu “està jugant amb foc”. Ressumeixen els seus dubtes en mitja dotzena.

  1. Monge sospita que s’ha generat un clima al voltant de la brutícia per culpar l’empresa. “El servei funciona en base a instruccions municipals. Hi ha una brutícia volguda i desitjada per desacreditar l’empresa”, manté.
  2. Consideren poc seriós que si hi ha un problema de brutícia no hi hagi cap reunió entre l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), i l’empresa per posar-hi remei o buscar solucions.
  3. Així mateix, la informació facilitada per l’equip de govern no satisfà els exsocialistes. “No es pot demostrar de forma fefaent que hi ha hagut irregularitats?, es pregunta Monge.
  4. Un govern “especialista en judicialitzar la política”, en paraules de Monge, no acut als tribunals per denunciar que una empresa ha malversat sis milions d’euros de diner públic? “Tot sembla foc d’encenalls”, segueix.
  5. D’altra banda, es tranquil·litza els treballadors de forma “insultant”. “Es banalitzen les conseqüències que pot tenir l’acció municipal a la plantilla”, diu Monge. Bosch afegeix que si finalment es recupera el servei i el gestiona l’Ajuntament de forma directa caldrà contractar gent i part de la plantilla actual no complirà els requisits. El mateix, en menor grau, si l’Ajuntament el gestiona mitjançant una empresa pública. I si s’anul·la el contracte per acabar-lo externalitzant de nou a quatre anys vista, “per fer això hauria valgut més la pena afinar la supervisió i convocar la mesa de seguiment, cosa que no s’ha fet encara”, manté Bosch.
  6. En última instància, la figura de l’assessor Jordi Colomer omple d’incertesa els no adscrits, ja que el defineixen com una persona que “té facilitat de generar conflictes i desaparéixer quan els ha creat”. En aquest sentit, interpreten també la renúncia al càrrec de l’anterior cap de residus de l’Ajuntament, que segons Monge va plegar al sentir-se pressionat. Segons una informació publicada pel digital OK Diario es tracta de Salvador Serrat, un històric de la corporació municipal.

Per tot plegat, els dos regidors insisteixen: si es demostra que les acusacions cap a l’empresa SMATSA són falses demanaran la dimissió de l’alcalde, Juli Fernàndez, els regidors Guerrero i Boada i el cessament de l’assessor Colomer.

Els dos regidors han estat acompanyats per un parell de treballadors històrics de l’empresa. Ha parlat Ricardo Roso, qui assegura que “és més fàcil culpar qui neteja abans que a qui embruta”. Lamenta la manca de sancions per incivisme i campanyes de conscienciació. I ha definit el govern actual de la ciutat com “especialista en enganyar la gent”.

Foto portada: Roso, Bosch i Monge, aquest dimarts. Autor: J.d.A. 

One Comment