Bustos compareció con su gobierno en pleno el 27 de noviembre de 2012. Autor: David B.

Bustos denuncia que està patint un “judici paral·lel”

  • L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, fa pública una declaració.

  • “Posaré tot el meu afany en col·laborar perquè s’esbrini la veritat”, assegura.

L’alcalde Sabadell, Manuel Bustos, ha fet pública una declaració fa uns minuts sobre el cas Mercuri. En ella, reitera que mai ha participat en cap trama de corrupció urbanística ni cobrament de comissions. Assegura que col·laborarà amb la justícia perquè se sàpiga la veritat i denuncia que ell i el seu govern estan patint un “judici paral·lel”.

La declaració de l’alcalde arriba 48 hores després de l’inici de l’Operació Mercuri, sobre una presumpta xarxa político-empresarial de cobrament de comissions a empresaris a canvi de concessions d’obres públiques. Bustos i altres membres del consistori, (entre regidors i càrrecs de confiança) hi estan implicats. Hi ha 12 detinguts, entre ells el portaveu del PP a Sabadell entre 2003 i 2011, Jordi Soriano, ara expulsat del PP, i qui aquest dijous dediquem un extens perfil.

Declaració de Bustos

En la declaració de l’alcalde, feta pública aquest migdia, Bustos assegura que la seva persona i la resta de membres electes de l’equip de govern i funcionaris i col·laboradors municipals estan patint “un judici paral·lel”. Assegura que treballarà de forma “incansable” perquè la ciutat “recuperi la confiança en el seu Ajuntament”.

Reitero que mai he participat en cap trama de corrupció urbanística ni de cobrament de comissions. Continuaré col·laborant al màxim amb la justícia i espero i demano que el procés sigui el més ràpid possible per aclarir els fets quant abans”, assegura.

Finalment, Bustos assegura que el consistori està treballant “amb normalitat i complint, com sempre s’ha fet, amb els procediments legals establerts”.

Si voleu consultar íntegrament la declaració, Bustos l’ha penjada en el seu bloc personal.

Entrevistes a mitjans

La declaració arriba 48 hores després de l’inici de la declaració. Bustos va comparéixer el mateix dia en una multitudinària roda de premsa i després ha aparegut als principals mitjans de comunicació. En canvi, no ha parlat encara amb la resta de portaveus de l’oposició, cosa que els ha irritat de forma considerable.

Foto portada: Bustos compareix amb part del govern municipal, aquest dimarts. Autor: David B.

Comments are closed.