Participants del debat preelectoral

Ca n’Oriac acull el primer debat preelectoral entre gran expectació

El Centre Cívic de Ca n’Oriac ha estat l’escenari del primer debat a set bandes previ a les eleccions municipals de maig. L’auditori, ple de gom a gom, ha escoltat les idees dels principals partits sobre els temes que més preocupen als veïns. La construcció de la Ronda Nord entre Sabadell i Terrassa ha estat una vegada més el punt de confrontació més destacat.

Amb la vista posada a les eleccions del mes de maig, l’Associació de Veïns de Ca n’Oriac ha organitzat aquest divendres el primer debat preelectoral. L’acte forma part de les activitats programades pel tradicional ‘Febrer Cultural’ del barri. Els partits amb més vots de la ciutat han estat presents a l’acte, la majoria d’ells encapçalats pels seus candidats a l’alcaldia que han respost a les inquietuds dels veïns que han omplert la sala d’actes.

Han intervingut, per torns, els alcaldables Joan Mena (En Comú Podem), Nani Valero (Crida), Gabriel Fernàndez (ERC), Lluís Matas (Junts) i Cuca Santos (PP); i Eloi Cortés (PSC) i José Luís Fernández (Cs) com a representants de les seves formacions en substitució de Marta Farrés i Joan García respectivament.

Molts punts en comú i reivindicació del treball fet fins ara

La primera fase del debat ha consistit en una breu exposició de les actuacions que planteja cada partit de cara a les pròximes eleccions. Un espai on la majoria ha coincidit en la importància de treballar en aspectes com l’accés a l’habitatge, l’adequació de l’espai públic, la seguretat o la necessitat de construir una Sabadell “més verda”.

Cortés (PSC) i Matas (Junts) també han aprofitat la seva intervenció per remarcar algunes de les accions que han dut a terme durant l’últim mandat. “Hem posat Sabadell en marxa invertint més de 150 milions d’euros a la ciutat”, ha explicat el representant socialista.

De la mateixa forma, tant Valero (Crida) -que ha recordat les seves arrels al barri- com Fernàndez (ERC) han posat en valor el treball de les seves formacions a l’anterior govern de coalició, defensant que molts projectes estaven planificats per ells.

La Ronda Nord, principal confrontació

Tot i que la majoria del debat ha estat marcat pel consens de les diferents forces, la construcció de la Ronda Nord entre Sabadell i Terrassa ha tornat a ser el punt més divisor. Joan Mena (En Comú Podem) ha estat el primer a posicionar-se totalment en contra, posant sobre la taula l’opció de connectar els ferrocarrils amb Castellar i allargar la C-58. Una posició similar a la mostrada per Valero (Crida) i Fernàndez (ERC). “No volem que el Nord tingui una autopista de cinc o sis carrils”, ha insistit l’alcaldable republicà.

Per contra, Matas (Junts) ha defensat la necessitat de construir la infraestructura: “fer-la milloraria la qualitat de vida dels veïns de la Gran Via, que actualment és una autopista urbana”. En la mateixa línia, Fernández (Cs) ha apuntat que vol “una ciutat que estigui ben connectada pels extrems per treure trànsit i poder passejar tranquil·lament”. Santos (PP) ha parlat de la manca d’un pla alternatiu al cotxe realment eficient.

Respostes a les demandes del barri

A la segona part del debat, els representants de les formacions polítiques han explicat les seves propostes davant les preocupacions que han recollit els veïns del barri. El futur de la Masia de Ca n’Oriac, l’estat de l’arbrat de la ciutat i l’adequació dels carrers han estat els tres temes escollits pel veïnat. Finalment, els assistents a la sala han tingut l’oportunitat de fer preguntes (i demandes) als candidats.

Foto de portada: tots els participants del debat abans de l’acte. Autor: Jordi M.

Comments are closed.