El cap de la Policia Municipal, Joan Antoni Quesada, fa uns dies. Autor: J.d.A.

Canvis a la Policia Municipal

Canvis a la cúpula de comandaments de la Policia Municipal. L’intendent major i cap de la Policia Municipal des de l’any 2016, Joan Antoni Quesada, compleix la seva darrera setmana al capdavant del cos policial. Es jubilarà en els propers mesos però de forma efectiva ho fa ara, ja que té diversos mesos de permís.

Vista la propera jubilació de Quesada, el nou cap de la Policia Municipal, tot i que de forma accidental, serà l’únic inspector que actualment té el cos, Daniel Corral. Corral va entrar a la policia fa alguns anys i ara tindrà la responsabilitat de comandar el cos, de forma accidental fins la jubilació formal de Quesada, quan passarà a ser el cap de la Policia Municipal. Assumeix el càrrec, per tant, per jerarquia.

Foto portada: un moment de l'acte institucional. Autor: J.Peláez / Ajuntament.
Acte dels 175 anys de la Policia Municipal. El nou cap accidental, Daniel Corral, és el tercer començant per l’esquerra. Autor: J.Peláez / Ajuntament.

La Policia Municipal viu moments de canvis ja que en els darrers temps s’han jubilat la gran majoria dels seus comandaments històrics. En els darrers set anys, s’ha renovat el 40 per cent de la plantilla i gairebé la meitat dels comandaments. La Policia Municipal té 250 agents amb les darrers incorporacions (més info: ‘Incorporacions a la Policia Municipal‘). Fonts municipals han confirmat a aquest digital la jubilació de Quesada.

“El Govern agraeix la tasca que ha portat a terme l’intendent Quesada i la contribució a la seguretat i la convivència a la ciutat”, han assegurat el tinent d’alcaldessa de Seguretat, Adrián Hernández.

Quesada deixa el cos “millor del que el vaig trobar”, ha assegurat en una comunicació que han rebut diversos agents.

Joan Antoni Quesada

Quesada va accedir a la Policia Municipal durant el govern quatripartit, l’any 2016. En la carrera policial des de 1983, provenia de Terrassa, on va ser cap de la Policia Municipal durant molts anys. Ho va fer per sobre del llavors Intendent, Joan Miquel Duran, investigat, acusat i després condemnat per una peça separada del cas Mercuri, per tràfic d’influències. Un cop la sentència va ser ferma, Duran es va desvincular laboralment de l’Ajuntament.

Quesada ha estat el cap de la Policia Municipal en els darrers anys, que han estat prou convulsos ja que no només va haver de gestionar la pandèmia i les restriccions anticovid (amb diversos tocs de queda i confinaments inclosos) sinó també els vaivens del procés sobiranista l’any 2017 i les setmanes posteriors a la sentència del Tribunal Suprem als dirigents independentistes del 2019.

Foto portada: Quesada, al desembre de 2022, quan va participar en l’acte de record als policies assassinats per ETA l’any 1990. Autor: J.d.A.

Comments are closed.