Carles Marlés serà el nou portaveu d’ICV a Sabadell

  • Aureli Calvo substitueix Carme Garcia com a regidor dels ecosocialistes. 

  • El comerciant independent Carles Marlés, nou portaveu d’ICV a l’Ajuntament.

Després de la renúncia de Carme Garcia al seu lloc com a regidora d’ICV a Sabadell, els ecosocialistes incorporen Aureli Calvo com a nou regidor. El ja regidor Carles Marlés, que va entrar a les llistes d’Iniciativa com a independent l’any 2011, serà el nou portaveu fins a la primavera de l’any vinent.

D’aquesta manera, ICV recomposa el seu grup municipal després de la renúncia de Carme Garcia, anunciada fa mesos per facilitar els punts de trobada entre l’esquerra local. L’expresident d’ICV a Sabadell Aureli Calvo, vinculat a entitats socials, serà el nou regidor, després que Sílvia Carrasco (número 5 a la llista d‘ICV-EUiA l’any 2011) no prengui possessió de l’acte per motius professionals. Carrasco és vicerrectora de la Universitat Autònoma de Barcelona. El número 6 a la llista és Aureli Calvo, qui sí prendrà possessió de la seva acta durant la següent edició del ple municipal.

Per la seva part, el càrrec de portaveu recaurà en l’actual regidor Carles Marlés, que va entrar a l’equip d’ICV després de les primàries que van fer l’any 2010 i 2011 com a independent. Marlés és comerciant i va presidir Sabadell Comerç Centre fa uns anys. De moment, serà el portaveu d’ICV fins la primevera de l’any vinent, quan hi hauran eleccions municipals.

Demanen canvis a la resta de forces d’esquerres

El coordinador d’ICV a Sabadell, Josep López, insisteix que la formació ecosocialista intensificarà les trobades amb altres formacions d’esquerres de la ciutat (concreten EUiA i Entesa) per buscar aliances i una unió electoral o postelectoral. El secretari d’Organització d’ICV a nivell català, Lluis Moreno, demana canvis a la resta de forces d’esquerres com ja ha fet ICV amb Garcia. També ha demanat el mateix Marlés en la roda de premsa on s’ha presentat el nou grup.

Foto portada: Marlés i Calvo, a la seu d’ICV. Autor: cedida. 

5 Comments