Foto portada: seu central de la Diputació de Barcelona.

CC.OO també diu ‘no’ a delegar els tributs a la DiBa

La delegació de tributs que planteja el govern municipal no convenç ni l’oposició ni la majoria de les seccions sindicals de l’ajuntament. El principal sindicat al comitè d’empresa, Comissions Obreres, es mostra contrari a que la Diputació gestioni a partir de l’any vinent els impostos municipals. El sindicat defensa que el servei es porti des de l’Ajuntament com fins ara, perquè es fa amb qualitat. Els impostos municipals dels sabadellencs, des de l’IBI fins la taxa de guals, s’han de cobrar i s’han de quedar a Sabadell, diu Comissions Obreres. No calen intermediaris que costaran uns diners, insisteixen.

La delegació, externalització per les veus més crítiques, de bona part dels impostos municipals es debatrà al ple aquest migdia. La proposta ha aixecat mala maror entre els representants dels treballadors municipals. La setmana passada es va pronunciar la COS, present al comitè d’empresa des de les eleccions sindicals del 2019, i aquest dilluns ho ha fet el principal sindicat a l’Ajuntament, Comissions Obreres.

Es mostren clarament en contra dels plans del govern, que seran aprovats si no hi ha res imprevist aquest migdia. CC.OO argumenta que l’Ajuntament té prou recursos econòmics com per comprar un nou programa informàtic o comprar la llicència d’algun que ja funcioni. D’aquesta forma, no es perdrà autonomia municipal i l’Ajuntament s’estalviarà pagar un canon anual a la DiBa, que calculen d’1,5 milions d’euros a l’any. Cert que caldrà fer una inversió aquest any però que serà amortitzada ràpidament, com planteja l’ajuntament de Terrassa, dels pocs que va esquivant la delegació de tributs a l’ens provincials, que ja acumula la gestió de 300 ajuntaments barcelonins. Segons CC.OO, el sistema ja és prou eficient, ja que la recaptació en fase voluntària és superior al 80 per cent. És a dir, no els val l’argument que delegant els tributs el sistema serà més eficient.

Derivades laborals

A més, hi ha tot un seguit de derivades laborals: delegant la gestió dels tributs es tanca la porta a la promoció professional als treballadors municipals perquè els llocs de comandament estan ocupats per personal de la Diputació. I hi ha risc d’amortitzar (perdre) places. A més, demanen que es deleguin o no els tributs es reubiqui el personal en un mateix local perquè ara estan en “espais diferents amb males condicions”.

“El servei de gestió tributària i recaptació municipal s’ha de prestar directament des del municipi, no calen intermediaris que s’emporten molts diners dels impostos de tots els ciutadans i ciutadanes que deixen d’invertir-se a la ciutat”, asseguren.

La secció sindical de CC.OO ha manifestat als representants del govern municipal la seva oposició.

Més informació:

Foto portada: seu central de la Diputació de Barcelona.

Comments are closed.