Carles Rossinyol

CiU assegura que la Sindicatura no té els comptes del 2012 de l’Ajuntament

  • La federació nacionalista assegura que no s’ha lliurat la documentació dins el termini.

  • El consistori reconeix una errada però assegura que sí s’ha fet entrega de la documentació.

La Sindicatura de Comptes, que fiscalitza la rigorositat comptable de les administracions a Catalunya, ha de rebre els comptes dels ajuntaments cada any, com a molt tard el 15 d’octubre de l’any següent al tancament. Segons assegura CiU, l’ajuntament de Sabadell no va entregar els comptes del 2012 abans del 15 d’octubre de 2013. El consistori reconeix una errada però assegura que s’ha entregat la documentació.

El portaveu de CiU a Sabadell, Carles Rossinyol, assegura que el de Sabadell és un dels 130 consistoris que no ha entregat a temps la documentació a la Sindicatura de Comptes de Catalunya. Un fet que podria provocar que es perdessin subvencions del departament de Governació de la Generalitat.

Un ajuntament com el de Sabadell no es pot permetre el luxe de no presentar els números a temps. Aquest fet pot provocar que no rebi les subvencions corresponents”, ha manifestat Rossinyol. “L’equip de govern reclama constantment el deute que té la Generalitat amb l’Ajuntament, però si des de l’Ajuntament no es fa bé la feina, poca credibilitat tindrem per reclamar el que se’ns deu”, assegura el portaveu de CiU, que ha treballat a la Sindicatura de Comptes durant molts anys.

El consistori, en declaracions a Diari de Sabadell, ha assegurat que una treballadora municipal es va equivocar en l’enviament de la documentació sis dies abans del termini de finalització. Segons aquesta versió, es va enviar per duplicat però faltaven una part dels comptes reclamats, en concret els corresponents a la Pista Coberta d’Atletisme i Fira Sabadell. Es dóna la circumstància que aquests dos equipaments estaven gestionats per una empresa municipal pròpia fins l’any 2012, però que en l’últim trimestre es van fusionar amb Promoció Econòmica de Sabadell, que també gestiona el Vapor Llonch.

Segons el consistori, el 20 d’octubre van ser informats de l’errada i van rectificar-la, enviant les escriptures de fusió de les empreses. Consideren que l’assumpte es va tancar.

Foto portada: el portaveu de CiU a Sabadell, Carles Rossinyol. Autor: J.d.A.

One Comment