CiU

CiU denuncia el govern municipal al Síndic de Greuges

El portaveu municipal de CiU, Carles Rossinyol, ha presentat aquest matí a la premsa la denúncia que ha interposat al Síndic de Greuges de Catalunya contra el govern municipal. El motiu de la denúncia és que encara no s’ha creat el registre de grups d’interès que exigeix la Llei de la transparència, aprovada pel Parlament el 19 de desembre del 2014.

La denúncia, defensa Rossinyol, va dirigida contra el govern municipal perquè els “preocupa molt la reticència a què es facin públiques les relacions que pugui tenir l’ajuntament de Sabadell, el govern municipal, amb les diferents entitats que volen influir en les decisions municipals”. El procediment que s’ha seguit és el que estableix la llei en els casos d’incomplir-la i són presentar l’esmentada denúncia i comunicar-ho a l’Oficina Antifrau de Catalunya.

Segons el regidor convergent, aquesta negativa a la creació del registre els porta a pensar que el govern municipal “no vulgui que hi hagi transparència” en el coneixement de quines són les entitats que volen i poden legítimament tenir un interès en influir en les decisions del govern sabadellenc. La Llei, en aquest cas, estableix que aquest registre ha d’informar, entre altres coses, de quines són aquestes entitats i quina és la seva relació amb l’Ajuntament.

Rossinyol considera que és “indispensable” crear-lo i ha demanat al govern de la ciutat que rectifiqui el més aviat possible i que en temes de transparència facin “menys discursos i més fets”. Les accions que pot prendre el Síndic són les d’instar a l’Ajuntament a complir la llei, no obligar-lo, i sancionar-lo, tot i que aquest no és l’objectiu dels convergents, que només volen que es creï aquest registre de grups d’interès.

Moció al ple

Rossinyol ha recordat que CiU va presentar al ple municipal del mes de març una moció per a la creació d’aquest registre (més info: Rossinyol (CiU) assegura que l’Ajuntament incompleix la Llei de Transparència) i que els quatre partits que formen el govern hi van votar en contra. Els sorprèn que a Terrassa ERC va ser qui va proposar la seva creació i hi van votar a favor, en canvi a Sabadell el mateix partit ha votat en contra.

Foto portada: un moment de la roda de premsa d’aquest divendres. Autor: David B.

One Comment