CiU Sabadell

CiU fa balanç a mig mandat: “S’ha obert una nova etapa”

  • La federació nacionalista considera que hi ha un canvi d’estil després de la renúncia de Bustos.

  • CiU marca en el decàleg per la regeneració i els plans d’habitatge i contra la pobresa els següents passos.

Convergència i Unió vol donar un marge de confiança al govern socialista de Sabadell encapçalat per Juan Carlos Sánchez. Consideren que hi ha un “canvi d’estil” i que “és possible arribar a acords”. En aquesta línia, contextualitzen l’abstenció als pressupostos i la seva tasca d’oposició fins l’any 2015.

Els cinc regidors de la federació nacionalista creuen que la ciutat està pagant durament la crisi econòmica i la “mala gestió que hi ha a l’Ajuntament”. En aquest sentit, el portaveu de CiU, Carles Rossinyol, assegurat que el govern “no va aprofitar les vaques grasses per posicionar la ciutat i ara ho estem pagant. Ara hi ha pocs recursos i es continuen malbaratant”. Ha recordat la morositat de l’Ajuntament (uns 22 milions l’any 2011).

Rossinyol ha emmarcat l’inici del mandat en aquest context. Ara es compleixen dos anys de les eleccions municipals. Assegura que el cas Mercuri ha marcat un abans i un després i que la dimissió de Manuel Bustos obre una “nova etapa”. Rossinyol s’ha mostrat conciliador amb Juan Carlos Sánchez:

Hi ha un canvi d’estil del nou alcalde. Sembla que és possible arribar a acords amb el govern i que el govern també té la voluntat de fer-ho”. A preguntes de iSabadell sobre si el canvi d’estil és només de l’alcalde o del govern en global, Rossinyol assegura: “És un nou estil especialment de l’alcalde Sánchez, però és evident que en un Ajuntament l’alcalde ho impregna tot i que es va avançant mica en mica”.

CiU contextualitza la seva abstenció als pressupostos municipals, que va permetre treure’ls endavant, en aquesta nova etapa. Així mateix asseguren que hi ha tres prioritats: elaborar un pla de lluita contra la pobresa, actualitzar el Pla Local d’Habitatge i finalment aprofundir en el decàleg per la regeneració presentat per CiU. “El més important és que la ciutadania percebi que hi ha un govern honest, i que escolta”, assegura Rossinyol.

I en aquest sentit, Rossinyol demana més accions, per exemple, a la Policia Municipal: “No pot ser que el principal referent de la seguretat a la ciutat, l’intendent de la Policia, continui malgrat estar imputat en el cas Mercuri. Ha de ser rellevat”, ha dit.

Preocupació per l’actitud del PSC de Sabadell

La federació nacionalista ha alertat contra “l’aparició” del PSC de Sabadell com un agent que es dedica a “provocar” i a dificultar els acords entre el govern i altres forces. Rossinyol ha incidit que es referia al PSC “com a partit a Sabadell i no com a govern” i ho ha fet en referència a diversos comunicats vinculat CiU de Sabadell amb l’empresa de seguretat Método 3 (ampliarem aquesta informació més endavant en una altra informació).

Foto portada: Els regidors Jordi Font, Josep Beltran, Carles Rossinyol, Toni Font i Rosa Roig. Autor: J.d.A.

2 Comments