CiU vol que l’Embassa’t canviï d’ubicació per les molèsties al veïnat

  • La federació demana repensar els espais on ubicar grans esdeveniments d’oci i cultura.

  • Demanen ajustar els horaris, apostar pels sensors i limitadors acústics i invertir en espais com l’amfiteatre del parc de Catalunya.

El portaveu de Convergència i Unió, Carles Rossinyol, ha assegurat aquest divendres que la ciutat té “mal resolta” la convivència entre les activitats d’oci i cultura a l’aire lliure i el “legítim” dret al descans dels veïns. Tot i que sense concretar inicialment, Rossinyol ha reconegut que la federació nacionalista ha rebut nombroses queixes del veinat del Centre pel festival Embassa’t, celebrat el passat cap de setmana.

L’Embassa’t, com de fet el seu propi nom indica, va néixer com un festival musical independent celebrat a La Bassa de Sant Oleguer. Des de l’any 2013, però, es celebra al Centre,, en concret a l’Espai Cultura i els jardinets de l’antiga Caixa Sabadell i al mirador del Museu del Gas. Rossinyol assegura que alguns veïns han relatat “un infern”.

Ens diuen que a altes hores de la nit tremolaven les parets i no podien descansar. Ni tan sols escoltaven el televisor si el tenien encès. No és acceptable que per fer una activitat cultural es provoqui un infern dins de casa”, diu. Manté el suport de CiU al festival, que creu molt positiu per a la ciutat, però diu que cal fer ajustos.

Bàsicament creu que s’ha demostrat, després de dos anys, que el Centre no és una bona ubicació per a l’Embassa’t i cal replantejar la seva ubicació.

Quatre mesures per reduir els sorolls

Rossinyol ha assegurat que cal prendre mesures per reduir els sorolls i millorar la convivència. N’ha esmentat quatre:

· Escollir espais adequats on fer les activitats. Esmenta que Barcelona ha tret del centre activitats massives. Per exemple, el Sònar o el Primavera Sound es celebren lluny del centre històric barceloní. A Sabadell optaria per ubicar activitats com l’Embassa’t o els concerts de Festa Major al parc de Cataluya, la Bassa o Fira Sabadell. Tampoc descarten el Parc Central del Vallès (entre Sabadell i Barberà), on ja l’any passat Ciutadans va proposar traslladar l’Embassa’t. L’espai està ubicat entre les estacions de tren de Sabadell Sud i Barberà i ben comunicat en bus.
· Fer horaris més europeus. “Es pot fer de tot però no en tots els horaris”, manté el portaveu de CiU.
· Controlar amb sensors acústics el nivell de soroll per evitar entrar en discussions i objectivar les dades. “Ja es fa a Barcelona o l’Hospitalet”, diu. També recomana que l’Ajuntament aposti per l’ús d’aplicacions mòbils que validen el nivell de soroll, tot i que no de forma tan exhaustiva com els sensors.
· Si cal, usar eines que ja preveu l’ordenança del soroll, com els limitadors acústics en determinats espais.

CiU Sabadell
Part del grup municipal de CiU, en una imatge d’arxiu.

“Hi ha opcions però falta voluntat política”, finalitza el convergent, que diu que traslladaran les propostes al govern local i si no les aplica es compromet a aplicar-les si pot formar govern l’any vinent.

Sobre l’amfiteatre del parc de Catalunya

Sabadell té un espai ideat i pensat per a concerts i grans activitats a l’aire lliure. És l’amfiteatre del parc de Catalunya però des de la Festa Major de l’any 2011 ja gairebé no s’utilitza. El govern argumenta que ubicar els concerts a l’amfiteatre implica una gran despesa. Rossinyol vol que “si cal s’inverteixi per adaptar l’espai, que és òptim”. Diu que “fent arribar una línia elèctrica de forma permanent a l’amfiteatre” bona part del camí estaria recorregut. “Tenim espais a la ciutat on fer activitats culturals i d’oci. Arreglem-los”, acaba.

Foto portada: concert, aquest cap de setmana. Autor: David B.

Comments are closed.