Ciuró marxa de Justícia deixant encarada la “remodelació” dels jutjats

El canvi de carteres a la Generalitat deixa projectes a mitges. Entre els que tenia la ja exconsellera de Justícia Lourdes Ciuró hi havia la rehabilitació de l’edifici dels Jutjats o la construcció d’un nou edifici. L’exconsellera deixa preparada una rehabilitació valorada en 16 milions d’euros.

Ciuró s’havia posicionat a favor del trasllat de l’edifici judicial tant en la seva etapa de diputada al Congrés dels Diputats com en els dos anys que va ser portaveu municipal de Junts per Sabadell. Una presa de posició en línia amb la defensada per advocats, fiscals o magistrats que treballen a l’edifici de l’Eix Macià.

Quan va ser nomenada consellera, la patata calenta era clara: hi hauria nous jutjats a l’Eix Macià o es rehabilitaria l’actual edifici? Ciuró ha marxat de la conselleria sense deixar resolta l’equació malgrat que, des d’almenys el passat mes d’abril (és a dir, fa sis mesos) va palesar a aquest digital que només faltaven alguns serrells. De fet l’opció rehabilitació havia anat guanyant pes des de fa mesos, segons totes les consultes fetes. Però mai sense tancar la porta a res.

Però abans de tancar els serrells i fer pública la decisió, s’ha produït la marxa de Junts per Catalunya de l’executiu, a contracor dels consellers. Però en un balanç públic de la seva etapa com a consellera, Ciuró ha revelat aquesta mateixa tarda que el ple pels jutjats de Sabadell era la “remodelació”. “Remodelació integral de l’edifici dels jutjats de Sabadell amb l’ocupació total de totes les plantes. Ampliació, reordenació i millora dels accessos i els circuits interns, i es passarà de 14 a 20 sales de vistes”.

El pla està ara sobre la taula de la nova consellera de justícia, també vallesana (de Castellar) Gemma Ubasart. De fet, l’Ajuntament va demana dia i hora per reunir-se amb ella i posar fil a l’agulla.

Foto portada: Ciuró en unes jornades de la Cambra de la Propietat. Autor: J.d.A.

Comments are closed.