Ciutadans demana reduir la taxa d’inscripció al cens de mascotes un 50 per cent

Des de fa un temps, és obligatori censar els animals en un registre municipal. Per a fer-ho cal abonar una taxa municipal. Ciutadans, amb tres regidors al consistori, demanen rebaixar la taxa a la meitat per augmentar el número d’animals inscrits.

La formació taronja creu que així “s’augmentaria el número d’animals registrats i s’incrementaria el control”. El portaveu, Joan García, diu que molts veïns no han registrat les seves mascotes a causa de “l’elevat import”.  El preu per tramitar l’alta en el cens municipal d’animals de companyia s’aproxima als 25 euros per tràmit. Quan es tracta de gossos potencialment perillosos, el preu és d’uns 50 euros. Segons l’Ordenança municipal de tinença d’animals del 2010 és obligatori censar els animals al registre.

Ara la formació taronja proposa reduir la txa en un 50 per cent, per “afavorir que més propietaris inscriguin les seves mascotes, amb el que augmentaria el número d’animals registrats i, per tant, s’incrementaria el control municipal sobre el cens d’animals”. “Així ens acostaríem els objectius marcats per la declaració de Sabadell com a ciutat lliure de maltractament animal i a la vegada podríem saber quina és la població real de mascotes a la ciutat”, finalitza García.

Foto portada: concentració a la plaça Sant Roc demanant zones d’esbarjo per a gossos, fa uns anys. Autor. J.d.A. 

Comments are closed.