Can Deu, al gener de 2021. Foto: Alba Garcia.

Cs vol que els mercats o centres cívics tinguin caixers automàtics

Ciutadans presentarà al ple del pròxim 1 de març una proposta per millorar l’atenció als clients de les entitats bancàries a Sabadell. El regidor José Luís Fernández proposa un augment de caixers bancaris a la ciutat degut en zones on hi ha poca densitat, com els barris de Can Deu, Can Puiggener o Poblenou. A més, també demanen incorporar nous caixers en instal·lacions municipals com els mercats o centres cívics. 

Durant la roda de premsa d’aquest divendres per explicar la moció, Fernández ha destacat un grup vulnerable davant d’aquesta situació: la gent gran. “Presentem el pròxim ple una proposta per reduir l’escletxa digital que té la gent gran als serveis bancaris”, ha declarat el regidor. Un dels punts que presenta la iniciativa és dotar les entitats bancàries d’atenció presencial digna en un horari més extens i de forma presencial, ja que arran de la pandèmia s’ha vist considerablement reduït. A més, també volen endegar una campanya informativa dirigida sobretot als grups de més vulnerabilitat per facilitar l’accés als caixers, així com cursos i tallers de formació bàsica d’accés als serveis bancaris per reduir la bretxa digital. 

Fernández ha exposat la necessitat d’incorporar caixers en instal·lacions municipals com els mercats, ja que són espais d’intercanvi de diners i de compra.  

“No és lògic que no pugui haver-hi un caixer de proximitat a les instal·lacions municipals per retirar diners en efectiu, així com tampoc és lògic que només hi hagi caixers a les oficines”

Finalment, la proposta també inclou una bonificació del 90 per cent en la taxa per instal·lació de caixers automàtics a les façanes dels immobles amb accés directe des de la via pública pel període més extens legalment possible.

Foto portada: mobilització popular a Can Deu, l’any 2021, contra el tancament de l’oficina bancària del BBVA. Autor: David B.

Comments are closed.