Foto portada: els diputats Laura Vílchez i Joan García, al Parlament. Autor: cedida.

Ciutadans portarà la construcció de l’IES Can Llong al Parlament

Els dos diputats de Sabadell de Ciutadans al Parlament han registrat una proposta de resolució per tractar de desencallar la construcció de l’edifici de l’institut de Can Llong. Instaran al govern català a executar les obres durant l’exercici pressupostari de 2016.

El diputat i coordinador local de Ciutadans, Joan García, recorda que el barri ha registrat un augment de població important i que el perfil jove de les famíleis fan “urgent” la construcció de l’institut, el compromès Centre d’Atenció Primària i també l’edifici de l’escola Virolet. Ara mateix, tant l’institut com l’escola (una de les tres al barri) estan en mòduls prefabricats en un cas al costat del CEIP Can Llong i en l’altre al costat del CEIP Mas Boadella.

García assegura que la manca d’equipaments a Can Llong és causada per la falta d’interès de la Generalitat i també per la “passivitat” dels successius governs municipals “que mai s’han implicat de debò a impulsar-los”.

S’intensifiquen els contactes

El registre de la proposta de resolució arriba menys de 24 hores després de dos fets polítics. Per un costat, la petició de l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), a la nova consellera del ram perquè tingui present la necessitat de l’institut a la zona. I per altra banda, la reunió del primer secretari socialista, Miquel Iceta, amb la Comissió Institut a les cargoleres de l’escola Virolet (més info: ‘La comunitat educativa de Can Llong intensifica els contactes‘).

Foto portada: els diputats Laura Vílchez i Joan García, al Parlament. Autor: cedida.

Comments are closed.