Ciutadans presentarà una moció per posar els problemes dels joves al centre de l’agenda municipal

Ciutadans presentarà al proper Ple Municipal del 6 d’abril una moció que té com a objectiu visibilitzar les diverses problemàtiques que pateixen els joves, com són l’elevada taxa d’atur i les dificultats per emancipar-se, alhora que realitzarà un seguit de propostes per tal de posar-les solució.

La moció, explica el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament, Adrián Hernández, s’enfocarà en resoldre les problemàtiques que pateix la que denominen “generació de la doble crisi”. És a dir, persones que han patit la recessió econòmica del 2008 i l’actual crisis provocada per la pandèmia de Covid-19.

“Parlem de persones que estan patint una taxa d’atur del 50 per cent, la més alta de la Unió Europea, problemes d’accés a la universitat, dificultats per accedir a una llar donats els elevats preus del mercat, i, a més, ara pateixen una criminalització a nivell mediàtic. És per això que volem fer propostes per revertir aquesta situació”, apunta Hernández.

Des del partit taronja han avançat que demanaran que els temes de joventut es debatin en els espais que té aquest col·lectiu i que se’ls tingui en compte en el procés participatiu perquè siguin ells mateixos els qui exposin quines són les seves necessitats. Alhora la regidora de Ciutadans Laura Casado ha expressat que la seva intenció és treballar, principalment, per reduir les xifres d’atur i facilitar l’accés al mercat.

“Demanarem un pla de treball consensuat amb institucions i empreses perquè els joves tinguin major contacte amb el món laboral quan acabin els estudis. També proposarem que es faci un estudi de quina és la demanda de llars per part de la població jove i quina és l’oferta que es fa a la ciutat, i, en cas que aquesta sigui inferior, demanarem que es construeixi llar pública”, ha explicat Casado.

Alhora, altres temes que s’inclouran a la moció seran: la reducció de la bretxa digital, perquè els joves puguin continuar els seus estudis adaptats al àmbit telemàtic i accedeixin a l’oci digital; la creació d’un abonament cultural que potencií la cultura sabadellenca i l’apropi als joves; i la visibilització de la salut mental, ja que consideren que amb la pandèmia aquesta ha empitjorat.

Pel que respecta al Pla Local de Joventut, que la a segona tinenta d’alcaldessa i responsable de l’àmbit de feminisme, benestar animal i participació, Marta Morell, ha anunciat que el govern pretén aprovar al novembre, Casado reconeix que estan disposats a dialogar per tal de participar-hi:

“El tema de joventut ha de ser una taula de consens, hem d’anar tots alhora, perquè al final tots els joves tenen els mateixos problemes. S’està començant a treballar en el Pla i, en aquest sentit, estem oberts a dialogar i a treballar en propostes que puguin millorar el futur dels joves”, assegura Casado.

Des del partit consideren realment important treballar en el jovent, donat que el qualifiquen, en paraules de la regidora, com “el motor de canvi i de recuperació de la nostra societat”.

Foto portada: Adrián Hernández i Laura Casado presenten una moció per solucionar els problemes dels joves. Autor: Ana Monfà.

Comments are closed.