Merinals. Autor: David B.

Ciutadans reclama que no es tanquin les fonts d’aigua de boca en cas de sequera

El regidor del Grup Municipal de Ciutadans a Sabadell, Jose Luis Fernández, ha lamentat que “es prenguin mesures caduques, contraproduents i regressives” en prendre la decisió de tancar les fonts en un escenari extrem de sequera.

Creuen que “el mateix pla de sequera considera testimonial el consum d’aigua de les mateixes fonts, que la majoria d’elles estan en zones d’esbarjo que utilitzen de manera intensiva col·lectius vulnerables com nens o persones de tercera o quarta edat el tancament de les fonts és una privatització de l’espai públic que atempta contra les condicions de seguretat recomanades perquè els priva de combatre l’estrès tèrmic i d’unes mínimes condicions de seguretat”.

Fernández considera que “és una contradicció que el pla de sequera de l’Ajuntament prevegi la instal·lació de fonts portàtils i després els talli l’aigua. És disfuncional tenir en un pla el tancament de les fonts d’aigua de boca abans d’utilitzar tot l’aigua ja potable disponible”. En aquest sentit el partit taronja veu “moltes possibilitats” però considera que “la més barata i viable seria destinar el 40 per cent de l’aigua procedent de la mina Mauri-Vinyals que va a altres usos malgrat ser potable i en aquests altres usos de caràcter agrícola potenciar l’ús d’aigua regenerada”.

Foto portada: una font que no funciona al barri dels Merinals. Autor: David B. 

Comments are closed.