Joan-Garcia

Ciutadans vol coordinar el pacte municipal contra la corrupció

Aquesta setmana han tingut les primeres reunions del nou govern amb els grups municipals. En la primera trobada entre l’alcalde, Juli Fernàndez, el regidor Maties Serracant, i el portaveu de Ciutadans, Joan Garcia, el representant de la formació taronja ha sol·licitat coordinar els treballs per redactar el pacte municipal contra la corrupció i per la transparència, del que han fet bandera.

Joan Garcia creu que l’oposició pot garantir l’acord contra la corrupció.

Seria una bona mostra de bona salut democràtica que sigui l’oposició qui s’encarregui de ser el garant de l’acord i de vetllar pel seu compliment”, diu Garcia, qui vol un pacte “transversal i de consens” amb l’objectiu “d’enterrar de forma definitiva l’etapa del bustisme”.

La formació taronja vol que el primer ple ordinari, sigui al juliol o al setembre, fixi les bases per formar una mesa de treball. “Es bàsic començar a definir unes noves regles del joc i el nou marc de convivència entre els diferents partits i les diferents ideologies que evitin les errades del passat”, afegeix.

Ciutadans fa un seguit de propostes de cara al pacte. Entre les més destacades, separa de forma immediata dels càrrecs públics o de partit a les persones imputades per corrupció, limitar la despesa electoral en l’àmbit municipal, crear un òrgan intern a cada partit amb funcions preventives i de control de la corrupció, reduir els càrrecs de confiança a l’Ajuntament o obrir les meses de contractació públiques a la ciutadania.

Foto portada: el portaveu de Ciutadans, Joan Garcia. Autor: cedida.

No Comments