Foto portada: la caravana ciclista de la Volta Catalunya, al pas per Sabadell. Autor: David B.

Ciutadans vol que Sabadell aculli la Volta Ciclista a Catalunya i a Espanya

  • La Volta Ciclista a Catalunya l’any 2019 va travessar Sabadell i ara Ciutadans demana ser el punt d’arribada o de sortida d’una de les etapes.
  • El partit considera que aportaria beneficis per a la ciutat i seria una manera de retre homenatge al ciclista sabadellenc David de la Cruz.

El grup municipal de Ciutadans demanarà que Sabadell sigui un dels municipis per on passi La Volta Ciclista a Catalunya i a Espanya. En concret, el portaveu de la formació taronja, Adrián Hernández, proposa que Sabadell sigui el punt d’arribada o de sortida d’una de les etapes i assenyala “la llarga tradició ciclista de la nostra ciutat” per refermar la moció que presentarà a la pròxima Junta de Portaveus. En aquests moments, justament el sabadellenc David de La Cruz s’està disputant per vuitena vegada La Vuelta a España i, de moment, està dins el Top-10 de la 76a edició.

Ciutadans considera que Sabadell hauria de formar part d’una d’aquestes Voltes i per això proposarà acollir la sortida o l’arribada d’una de 21 etapes de la Vuelta Ciclista a España o una de les set de la Volta Ciclista a Catalunya. A banda de la “llarga tradició ciclista” i “de la capacitat per acollir activitats esportives de primer ordre”, Adrián Hernández considera que ser un dels municipis presents a les Voltes Ciclistes generaria una major promoció turística, hotelera, comercial i d’imatge per a Sabadell.

David de la Cruz és un dels ciclistes sabadellencs que aquests dies competeix a La Vuelta Ciclista a España com a cap de files del prestigiós Team Emirates. Justament aquest divendres, 27 d’agost, afronta la 13a etapa, la més llarga de totes: 203, 7 km. Ciutadans també ha assenyalat que aquest pas endavant seria un homenatge per al sabadellenc. En aquest sentit, la Unio Ciclista Sabadell celebrarà el seu centenari l’any que ve, fet que també ajudaria a arrodonir aquesta fita.

Foto portada: la caravana ciclista de la Volta Catalunya, al pas per Sabadell. Autor: David B.

Comments are closed.