Foto portada: la Ronda Ponent, una de les fronteres en principi de la ZBE. Autor: David B.

Cs: “ja és hora que s’informi sobre la Zona de Baixes Emissions”

Quan tindrà Sabadell Zona de Baixes Emissions? La llei obliga a tenir-la a principis de l’any 2023. És a dir, en dos mesos. Però les actuacions que l’han de fer possible es poden fer fins el 31 de desembre de 2024, ja que van finançades pels fons europeus NextGeneration. Però, de moment, poca més informació hi ha al respecte. Tampoc hi ha una data clara a l’horitzó. No obstant, el temps corre i comencen a sortir propostes i peticions. La primera, de Ciutadans, per una moratòria als vehicles contaminants.

No és oficial ni públic però ningú no dubta que la ZBE de Sabadell estarà marcada per les fronteres del Centre (Gran Via, Vilarrubias-Zamenhof, Ronda Ponent, carretera de Terrassa-Barcelona). A l’interior no hi podran accedir (mai? els feiners?) els vehicles contaminants. El grup municipal de Ciutadans, amb tres regidors, demana una moratòria de cinc anys per als vehicles amb etiqueta B i de dos anys per als d’etiqueta A. Així ho proposaran al ple municipal el proper dimarts.

——-PUBLICITAT——-

——-PUBLICITAT——-

El regidor José Luis Fernández assegura que molts ciutadans han d’accedir al Centre, per exemple, per portar els fills a l’escola, a centres de dia o residències.

“Apostem perquè qualsevol ciutadà que tingui necessitats d’accedir en casos molt determinats com a desplaçament a col·legis o centres de dia sigui tractat com un veí més”, insisteix el regidor.

En un altre ordres de coses, el partit liberal es fa creus de la manca d’informació del govern de Marta Farrés en relació a la ZBE. “Ja és hora que s’informi als ciutadans de les futures condicions d’accés a la ZBE”, insisteix, tot acusant l’executiu “d’opacitat”.

Foto portada: la Ronda Ponent, una de les fronteres en principi de la ZBE. Autor: David B.

Comments are closed.