Clara Palau: “la lluita trans no s’entèn sense la lluita del feminisme”

A la plaça del Doctor Robert s’ha dut a terme aquest dimecres, l’acte “Pioneres del municipalisme trans” a Catalunya. L’objectiu ha sigut donar visibilitat al col·lectiu, a les llistes dels diferents partits per a les eleccions municipals. A Sabadell, Clara Palau forma part de la llista d’Esquerra Republicana.

L’acte, que ha tingut com a eslògan “TRANSformem les llistes electorals”, ha comptat amb la participació de nou trans que formen part de les llistes dels diversos partits, que són candidats a les eleccions municipals. Hi ha hagut diverses intervencions, representant alguns dels municipis de Catalunya com són: Sant Quirze del Vallès, Bagà, Girona, Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Sant Vicenç de Castellet.

Representant Sabadell, ha intervingut l’activista social transgènere Clara Palau. La número 10 de la llista d’Esquerra Republicana a Sabadell, ha declarat que “l’acte vol ser un reconeixement a totes les persones trans que ens volem implicar en la política municipal”. Palau també ha volgut deixar en constància que “val la pena fer aquest acte, per fer valdre aquesta participació, que pot ser important i necessària per donar veu al col·lectiu”.

Clara Palau - Acte Trans ERC. Autor: David B.
Clara Palau a l’acte “Pioneres del municipalisme trans”. Autor: David B.

Seguidament, ha remarcat que “la lluita del col·lectiu trans no es podria entendre sense la lluita del feminisme”. Amb això, ha recordat i anomenat diverses dones que han treballat pels municipis, com ara, la primera regidora de Sabadell, Fidela Renom. Palau ha considerat que “som unes privilegiades”, tots i totes les que formen el col·lectiu i són presents a les llistes polítiques.

Per acabar, ha demanat que s’acabin els actes violents i discriminatoris cap a qualsevol persona del col·lectiu, per fer-ho, “cal canviar la mirada de la gent” ha dit l’activista.

Foto portada: Clara Palau a l’acte “Pioneres del municipalisme trans”. Autor: David B.

Comments are closed.