Jaume Collboni, alcalde de Barcelona i president de l'àrea metropolitana. Autor: Jordi M.

Collboni estén la mà al govern de Sabadell: “Tenim molts reptes compartits”

Sabadell i Barcelona han de treballar coordinadament per “fer front als reptes de futur” de la regió. Així ho ha exposat aquest dimecres l’alcalde de Barcelona i president de l’Àrea Metropolitana (AMB), Jaume Collboni, en el marc de la seva primera visita institucional a la ciutat. El batlle ha estat rebut al Saló de Plens del consistori, on ha remarcat la voluntat de fer polítiques conjuntes en àrees com la mobilitat o l’habitatge.

“Tenim molts reptes compartits que si no els abordem plegats seran més difícils de resoldre”, ha assegurat Collboni. Entre altres temes d’actualitat, el discurs del barceloní ha posat el focus en la necessitat de trobar una solució al problema de l’habitatge, que en els darrers anys s’ha convertit en “la principal font de desigualtats” a les grans ciutats catalanes.

Tampoc han faltat les referències a la connexió ferroviària o a l’impuls de l’economia de l’entorn metropolità, on Barcelona ha de jugar un paper fonamental com a tractor d’empreses i esdeveniments. “Us ofereixo el lideratge internacional de Barcelona, el nom de la ciutat, per tenir i donar més oportunitats als sabadellencs”, ha declarat Collboni.

Una AMB ampliada?

Tot i que sense una declaració explícita, Collboni ha tornat a deixar la porta oberta a una possible ampliació de l’AMB cap als vallesos, el Maresme i el Garraf. “La regió metropolitana de Barcelona s’ha de poder articular sobre la base de polítiques compartides i, més endavant, ja veurem si també a nivell institucional”. Es tracta d’una idea que ja va posar sobre la taula fa uns mesos a Foment del Treball i que aplegaria un total de 5,3 milions d’habitants.

Farrés i Collboni, a l’inici de la reunió. Autor: Jordi M.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha celebrat la visita com una mostra de la bona relació entre els dos ajuntaments. “Si a Barcelona li va bé, a Sabadell també”, ha dit. En els últims mesos, el consistori sabadellenc ha rebut altres representants polítiques com Nadia Calviño, aleshores ministra d’Economia, o Laura Vilagrà, consellera de Presidència.

Foto de portada: Collboni, al saló de plens. Autor: Jordi M.

Leave a Comment