Comença la campanya electoral més oberta

Amb la tradicional penjada de cartells per part de les formacions polítiques, s’inicien dues setmanes de campanya electoral per escollir el futur ple municipal. Es presenten onze candidatures.

El Partit dels Socialistes ha iniciat la campanya al parc de Can Gambús, on Josep Ayuso i el seu equip han mostrat el cartell electoral, amb el lema ‘Sumem per Sabadell’ i demanant una majoria àmplia per tenir un govern estable a partir del 24 de maig. Per la seva part, Convergència i Unió ha començat la campanya a la seva seu amb una penjada tecnològica, al carrer de Sant Quirze. Els de Carles Rossinyol aposten pel lema ‘És l’hora del canvi’. Unitat pel Canvi a Sabadell, que aplega ICV, EUiA i dirigents de Podemos, han començat la campanya a la plaça del Doctor Robert. El seu cap de llista, Joan Berlanga, i els principals membres de la llista, han presentat una declaració dels seus béns i han signat el codi ètic. El Partit Popular ha preferit donar inici a la campanya al barri de Campoamor. En concret a la plaça Picasso on han enganxat els primers cartells. El seu candidat és Esteban Gesa i el lema és ‘Sabadell por el buen camino‘. La Crida per Sabadell ha començat la campanya a la plaça del Doctor Robert, amb una espectacular projecció audiovisual sobre la façana de l’edifici consistorial. El seu lema és ‘Reconstruïm Sabadell’. Han enganxat un gran cartell electoral a l’antiga porta del cine Euterpe amb les cares dels membres de la candidatura liderada pel regidor Maties Serracant.

Si no podeu veure correctament la galeria de fotos, ho podeu fer a Flickr: ‘Inici campanya eleccions‘.

Esquerra Republicana també ha optat per la plaça del doctor Robert. Han estat l’última formació en enganxar els cartells de forma ‘simbòlica’. El seu alcaldable, Juli Fernàndez, i la resta del seu equip han presentat el cartell, amb el lema següent: ‘Una nova ciutat, en un nou país, amb un nou govern’. Ciutadans també juga amb la idea del canvi en el seu lema i aposta per ‘Sabadell pide cambio‘. La formació liderada per Joan Garcia ha iniciat la campanya a la plaça Sant Roc. Unión, Progreso y Democracia es presenta amb el lema ‘Libres para luchar por la Sabadell que mereces’ y Guanyem Sabadell – Sí se puede, liderat per Marisol Martínez, aposta pel lema ‘Un futur en comú’.

Comencen ara dues setmanes d’actes, presentacions de programes, debats i trobades que acabaran el 22 de maig a la mitjanit. L’última paraula, però, la tindran els aproximadament 150.000 sabadellencs amb dret a vot que podran dir la seva durant la jornada del 24 de maig.

Foto portada: d’esquerra a dreta i de dalt a baix: penjada de cartells d’ERC, Crida per Sabadell, PP, CiU, PSC, Cs, Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell. Fotos: David B. i J.d.A.

6 Comments