Acord MITMA - Gene - Ajuntament

Compromís polític per construir 1.500 pisos als municipis de l’Arc Metropolità

Pacte a tres bandes, Estat, Generalitat i municipis a través de l’Associació de l’Arc Metropolità presidida per l’alcaldessa de Sabadell, per buscar fórmules per construir habitatge de lloguer social o assequible a la segona corona metropolitana. Avui s’ha signat un acord polític que caldrà concretar més endavant municipi a municipi.

Les tres parts s’han compromès en una trobada a Rubí a impulsar la construcció de més habitatge de lloguer social. uns 1.500 pisos socials i una inversió estatal de 5 milions d’euros. La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, el secretari d’Habitatge i Inclusió Social de la Generalitat, Carles Sala, i la presidenta de l’Associació de l’Arc Metropolità i alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés.

Què preveu l’acord?

Els ajuntaments d’aquesta entitat i la Generalitat es coordinaran per posar a disposició el sòl on s’ubicarien les possibles promocions. El Ministeri serà informat del cost estimat de la construcció dels habitatges. El Ministeri es compromet a fer aportacions econòmiques a través de convenis bilaterals amb cada un dels 9 municipis de l’entitat: Granollers, Martorell, Mataró, Mollet, Rubí, Sabadell, Terrassa, Vilafranca i Vilanova i la Geltrú.

“L’acord mostra la disposició del Ministeri i la Generalitat per buscar consens i ajudar els ajuntaments que formem part de l’Arc a trobar solucions”, ha assegurat Marta Farrés. “Iniciem el primer pas per a construir 1.500 habitatges de lloguer assequible, que s’edificaran preferentment en sòl públic”, assegura Raquel Sánchez. El Ministeri es compromet a fer una aportació de “5,3 milions d’euros, amb la previsió que aquesta assignació es prorrogui els propers anys”. “Les polítiques públiques d’habitatge estan a la primera línia debat polític però encara no estan a la primera línia pressupostaria”, ha comentat Sala, per part de la Generalitat.

L’objectiu del Protocol, que caldrà ratificar en convenis de col·laboració municipi a municipi, és fer possibles 1.500 habitatges públics de nova construcció als 9 municipis que formen part de l’entitat. El protocol es complementa amb una Comissió de Seguiment amb cada una de les parts, que s’haurà de reunir en un màxim de tres mesos per veure l’evolució del compliment. Seran els convenis els que marcaran quants habitatges es faran a cada municipi, quina aportació econòmica farà cada administració i els calendaris finals.

Foto portada: signatura de l’acord. Autor: cedida.

Comments are closed.