Presentació conclusions Capitalitat 2024. Autor: David B.

Les 12 conclusions del procés participatiu per la Capital de la Cultura Sabadell 2024

Els organitzadors de Sabadell Capital de la Cultura Catalana 2024 han presentat aquest dimecres les conclusions que s’han generat a partir d’un procés participatiu per dissenyar de manera conjunta aquest esdeveniment. Des del mes de març fins al maig del 2022, més de 150 persones han participat en un total de sis sessions que han contribuït a posar les bases de la capitalitat així com per definir el propòsit i la proposta de valor i, per l’altra, per identificar els possibles programes, projectes i activitats.

Un cop analitzades les aportacions, s’han identificat dotze demandes principals de la ciutadania. Són aquestes:

  1. Artistes de km 0.
  2. Professionalització i dignificació
  3. Treball en xarxa.
  4. Comunicació.
  5. Ús del català.
  6. Projecció internacional.
  7. Projectes a llarg termini
  8. Línies programàtiques.
  9. Connexió del passat, present i futur.
  10. Educació i divulgació.
  11. Descentralització.
  12. Cultura al carrer i arreu.

Durant el procés de cocreació s’ha conclòs que la capitalitat es fa perquè la cultura esdevingui el centre articulador de la ciutadania de Sabadell, amb visió local, professionalitzada i dignificadora, capaç d’impactar més enllà de la ciutat. Per això la cultura ha d’ocupar la ciutat, treballar en xarxa i cooperar amb entitats i artistes. En definitiva, posar les persones al centre.

El regidor de Cultura, Carles de la Rosa, ha explicat que “el secret d’aquest èxit és que tothom senti la ciutat ben seva” i ha apuntat que “Sabadell ciutat cultural ha de posar al centre les persones i aquest és el nostre repte diari i l’objectiu per al 2024”.

El procés dut a terme parteix d’una metodologia reconeguda i premiada que ha ideat Adhoc Cultura juntament amb la Universitat de Barcelona i la Fundació Bosch Gimpera, i que permet posar les persones al centre i fer-les partícips de tot el procés de creació, treballant des de l’escolta activa, la transversalitat i l’horitzontalitat. 

Foto portada: un moment de la presentació. Autor: David B.