Foto portada: el conseller de Territori, Juli Fernàndez, i l'alcaldessa, Marta Farrés. Autora: Lali Puig / Generalitat.

El conseller Fernàndez s’estrena a Sabadell en el Memorial Lluis Companys

Sabadell ha tornat a recordar la figura del president Lluis Companys en el 82è aniversari del seu afusellament al castell de Montjuïc. En aquest cas, l’acte convocat pel Memorial Lluis Companys ha tingut la presència del nou conseller de Territori, el sabadellenc Juli Fernàndez, qui ha assistit així al seu primer acte com a conseller a la seva ciutat.

L’homenatge se celebra cada any al monòlit que Companys té al costat de la masia de Can Rull, no gaire lluny d’on va tenir-hi una casa abans de ser president de la Generalitat. El Memorial Lluis Companys, que se celebra des de fa una dècada, permet aprofundir en la figura de Companys, polièdrica, i sovint des de vessants complementàries. En aquesta ocasió, el parlament ha estat a càrrec de l’escriptor, traductor i docent de la UAB, Joaquim Sala Sanahuja, qui ha llegit un text crític amb Companys escrit per Armand Obiols. Sala també ha recordat el lligam de Companys amb Sabadell.

Foto portada: un moment de l'acte. Autor: Ajuntament / Marc Graupera.
Un moment de l’acte. Autor: Ajuntament / Marc Graupera.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i dirigents del PSC, ERC, Crida, Junts i la tinenta d’alcaldessa, Marta Morell. També ha estat el primer acte a Sabadell de l’exalcalde Juli Fernàndez com a conseller de Territori, així com la primera vegada que la Generalitat participa i fa ofrena pròpia. L’homenatge ha estat conduït pel periodista Marc Serrano, ha tingut una ballada de sardanes i ha acabat amb la tradicional ofrena floral.

82è anys de l’afusellament

Com és tradició, l’homenatge a Companys se celebra cada any el 15 d’octubre, coincidint amb l’aniversari del seu afusellament al castell de Montjuïc a l’octubre de 1940 per part de la dictadura franquista després de ser detingut per la Gestapo nazi a França, on estava exilitat després de la Guerra Civil.

Més informació:

Foto portada: l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el conseller de Territori, Juli Fernàndez, durant l’acte. Autora: Lali Puig / Generalitat.

Comments are closed.