Carles Rossinyol

Constituïda la comissió de transparència, presidida per Rossinyol (CiU)

Per primera vegada, un regidor de l’oposició presideix una comissió informativa de l’Ajuntament de Sabadell. En virtut de l’acord arribat a l’estiu entre les vuit formacions polítiques municipals, es creaven una sèrie de comissions informatives presidides per l’oposició. Aquest dilluns s’ha constituït la comissió informativa extraordinària de transparència. Està presidida pel portaveu de CiU, Carles Rossinyol.

A l’estiu, el govern municipal estava format només per ERC i la Crida per Sabadell, amb vuit regidors d’un total de 27. L’oposició va imposar una sèrie de condicions a l’executiu per aprovar el cartipàs, com finalment es va fer. Entre elles, hi havia la creació d’una sèrie de comissions informatives de nova creació. La més destacada, la de transparència. Finalment, aquest 12 de gener de 2016, ha començat a caminar. Està formada per representants dels vuits partits amb representació (PSC, Unitat pel Canvi, ERC, Crida, CiU, Cs, Guanyem i PP) i presidida pel portaveu de CiU, l’opositor Carles Rossinyol.

En declaracions a iSabadell, Rossinyol valora positivament la creació de la comissió, que defineix com un nou òrgan de debat i control. Destaca que “tot i que hi ha comissions presidides per l’oposició a altres municipis i administracions, fins ara no havia passat mai a Sabadell, i és una bona notícia”. Assegura que la feina de la comissió raurà en elevar a la Junta de Govern o al ple municipal els dictàmens relacionats amb aquesta matèria, coordinada des de l’executiu per la regidora Elena Hinojo (UpC). Però a la vegada Rossinyol podrà plantejar temes sobre la taula que consideri escaients. De moment, assegura que el consistori haurà de fer un esforç en complir la Llei de Transparència catalana, d’obligat compliment des del passat 1 de gener. Així mateix, la comissió també estarà a sobre dels tres processos presentats com auditories per l’executiu (auditoria econòmica, auditoria ciutadana i auditoria de processos) així com del Pla d’Integritat municipal, que es presenta aquest mateix dijous.

Foto portada: Rossinyol, en una imatge d’arxiu. Autor: David B. 

One Comment