Foto portada: els regidors Josep Beltran i Carles Rossinyol. Autor: A.Pujadas.

Convergència demana una actitud “proactiva” per prevenir episodis de legionel·la

El grup municipal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha fet una petició a l’alcalde de Sabadell perquè el govern municipal tingui una “actitud proactiva” en la prevenció de la legionel·la als espais públics. El portaveu de la formació, Carles Rossinyol, espera que no es repeteixin els brots que el 2014 van deixar set morts i 48 afectats a la ciutat.

Des de Convergència demanen a l’ajuntament de Sabadell “que prengui les mesures concretes per a evitar repetir” el cas de legionel·losi del 2014. Concretament, i sense culpar el consistori pel que va passar aleshores en una empresa privada, els nacionalistes demanen al govern local que faci tot el possible perquè un cas així no es pugui produir en espais públics i municipals.

Ho han anunciat en roda de premsa després que la resposta de l’equip de govern a la seva pregunta sobre si s’hi estava actuant va ser que “estem fent tot el que cal fer”; una resposta “molt vaga”, assegura Rossinyol, qui ha demanat més concreció i que si s’han de prendre mesures es prenguin per evitar nous casos de legionel·losi.

Rossinyol, acompanyat del regidor Josep Beltran, ha posat d’exemple a prevenir “totes aquelles instal·lacions municipals que generen aerosols: aires condicionats, regs d’aspersió, fonts, la cascada del parc Catalunya, etc”. Els convergents remarquen la importància d’aquesta prevenció perquè aquest estiu “arribarem a aquesta franja de temperatures perillosa en què es pot generar la legionel·la, entre 35 i 46 graus”, assegura el portaveu de la formació.

Foto portada: Josep Beltran i Carles Rossinyol, la setmana passada. Autor: A. Pujadas.

Comments are closed.