Denuncien que l’Ajuntament vulnera l’ús preferent del català

La portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, manifesta que l’Ajuntament de Sabadell ha vulnerat el Reglament Orgànic Municipal, el qual estableix que la llengua pròpia de la institució municipal és el català. Però, segons Ciuró, l’Ajuntament ha realitzat un seguit de comunicacions només en castellà.

En concret, el Reglament Orgànic Municipal especifica que el català és la llengua pròpia de l’Ajuntament, pel que les comunicacions que aquest faci amb la ciutadania hauran de ser en català, sempre respectant el dret de qui demani expressament rebre-les en castellà, i, en cas de comunicar de manera bilingüe, el text en català hauria de figurar primerament.  

Segons Ciuró, la Plataforma per la Llengua ha informat que l’Ajuntament ha realitzat algunes comunicacions únicament en castellà, i per això ha vulnerat el ROM. A més, la portaveu de Junts ha insistit en el fet de que des de l’Ajuntament haurien de promocionar l’ús de la llengua catalana quan es dirigeixin a la ciutadana.

“Els nostres veïns tenen el dret a ser informats en català i l’Ajuntament té el deure de complir-lo, perquè és la llengua pròpia del nostre país en clara desavantatge amb el castellà, que el parlen gairebé 600 milions de persones arreu del món”, apunta Ciuró.

Finalment, la portaveu ha assegurat que des del seu grup municipal demanaran convocar la Comissió interdepartamental de seguiment perquè es vetlli pel compliment del Reglament i es garanteixi el dret dels sabadellencs a ser informats en català.

Foto portada: la façana de l’Ajuntament. Autor: David B.

Comments are closed.