La portaveu de la Crida, Nani Valero. Autor: J.d.A.

La Crida acusa el govern municipal “d’amagar informació”

La Crida per Sabadell s’abona a les crítiques de la Síndica Municipal de Greuges pel que fa a la lentitut de l’Ajuntament a l’hora de respondre quan hi ha demandes d’informació, especialment si no és positiva per a l’equip de govern. Però hi van una mica més enllà. No hi ha veuen ritme de tortuga sinó “clara voluntat” d’amagar informació o de fer-la servir de forma “partidista”.

La regidora Aurora Murillo assegura que 4 de cada 10 preguntes que la Crida va fer al consistori en compliment de la seva tasca de control han rebut el silenci com a resposta en l’últim any. I d’entre el 60 per cent que sí s’han contestat molt sovint no es respon allò que es pregunta sinó el “que al PSC li interessa explicar”. Segons Murillo des de l’estiu de 2019 han presentat prop de 500 preguntes (472 en concret) i en alguns casos s’ha trigat dos anys a respondre-la. La mitjana de temps de resposta és de dos mesos, fins i tot amb preguntes “bàsiques”. “Això amb sort que ho vulguin fer”, assegura Murillo.

La portaveu i candidata a l’alcaldia, Nani Valero, manté que hi ha “interès per amagar informació”. Per una banda, es bombardeja de forma publicitària una qüestió però després no se’n permet el control. Per exemple: la primera edició de la fira Sakura Matsuri, que va generar 60.000 euros de dèficit, la construcció d’un nou parc de Bombers “del que mai més s’ha sapigut res”, o la plantació d’arbrat. Però no es faciliten respostes sobre quants arbres s’han talat durant aquest mandat, que hi ha dels fons Next Generation per a rehabilitar edificis, o quin és el pla de treball dels assessors de govern. Finalment, asseguren que tampoc es facilita el pensament crític de la ciutadania perquè no s’aporten dades sobre qüestions rellevants com la presència de fibrociment, l’evolució dels tràmits del SurfCity o les aportacions a les famílies més necessitades en seguiment des d’Acció Social.

Valero acusa el govern Farrés de procedir de forma “autoritària” i “partidista”. “No deixarem de fiscalitzar el govern per molt que amaguin la informació”, insisteix, tot recordant que hi ha “òrgans superiors” on s’està denunciants aquesta situació.

Més informació:

Foto portada: la portaveu de la Crida, Nani Valero. Autor: J.d.A.

Comments are closed.