Foto portada: el ple municipal d'abril de 2022. Autor: David B.

La Crida veu la mà amiga de la consellera Ciuró en el tercer grau a Bustos

La Crida per Sabadell té “dubtes” al voltant del tercer grau restringit a l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos. Va ingressar a la presó a mitjans de gener per complir una pena de tres anys. Dos mesos després ja tenia el tercer grau restringit, segons s’ha sabut aquesta setmana. Els anticapitalistes volen saber si hi ha hagut “tracte de favor”.

El principal dubte del cas és que s’ha concedit el tercer grau contra el criteri dels tècnics de la presó de Lledoners. Malgrat un informe negatiu, el Servei de Classificació d’Afers Penitenciaris depenent de la Direcció General d’Afers Penitenciaris va validar el tercer grau, com van explicar fonts de Justícia a aquest digital dijous. Això és extraordinari? No del tot. És habitual? Tampoc. Només succeeix en un de cada 20 casos o el que és el mateix el 5 per cent dels casos. En el 95 per cent restant, el que diuen els tècnics de la presó és el que s’acaba fent.

Sigui com sigui, en aquest cas ha primat l’excepció i la Crida té dubtes que no hi hagi “tracte de favor”, més encara quan la conselleria de Justícia depèn de Lourdes Ciuró, l’actual consellera, qui va ser sòcia de mandat dels socialistes entre 2019 i la seva marxa a la conselleria, tot just ara fa un any.

“Ja sabem de les magnífiques relacions de Ciuró amb el PSC de Sabadell”, assegura la portaveu de la Crida, Nani Valero.

Justícia, i la pròpia Ciuró, descarten qualsevol tipus d’ingerència política i tot ho deixen en mans dels tècnics. I és que si els tècnics formen les juntes de tractament de les presons, també tècnics (psicòlegs entre altres) formen el Servei de Classificació d’Afers Penitenciaris. Però l’argument no convenç la Crida, qui segueix veient “poc casual” la decisió.

“No pararem fins a esclarir els fets i que quedi ben clar com s’han produït. No ens podem permetre que Justícia prengui decisions motivades per relacions polítiques i no amb criteris tècnics i socials. Seria un escàndol massa greu inclús per Sabadell, tot i que el PSC ens té prou acostumats des de fa anys, i ens ho podem esperar tot”, diu Valero.

Valero assegura que ha començat a “moure fils” per arribar fins al final.

Foto portada: la regidora de la Crida per Sabadell, Nani Valero, al ple d’abril. Autor: David B.

Comments are closed.