Foto portada: estrena de Somriu al Nadal, el 27 de desembre de 2022. Autor: Marc Graupera / Ajuntament.

La Crida demana més transparència sobre les despeses nadalenques

La Crida per Sabadell portarà al ple municipal d’octubre una moció per demanar major transparència al govern pel que fa a les despeses de nadal. Després de la pujada d’impostos i taxes anunciades per l’Ajuntament, la formació considera que és necessari que els sabadellencs “puguin valorar si realment ens interessa com a ciutat fer aquesta despesa”. La moció també instarà a descentralitzar les celebracions i assegurar-se del compliment dels drets laborals de les persones contractades per a l’ocasió.

“S’ha hagut d’assumir un increment d’impostos i en paral·lel cada any estem gastant més diners en la celebració del nadal”, ha exposat Oriol Rifer. El regidor ha insistit que el context econòmic actual “no és gens fàcil” i que cal saber exactament quant costa la campanya del nadal per fiscalitzar l’acció del govern. “Volem saber si aquesta inversió que es fa en el nadal va en detriment d’altres esdeveniments al llarg de l’any”, afegeix.

En aquest sentit, la portaveu Anna Lara alerta que s’han trobat dificultats a l’hora d’aconseguir la xifra total de les despeses. És per això que demanen un procés més transparent i facilitats per accedir a la informació.

“Hem vist que la despesa sempre ha estat més alta que la que reconeixia el propi govern. L’any passat estàvem en un milió [d’euros], de coses que havíem recollit concretes, respecte els 700.000 que ens reconeixien (més info: ‘Què costarà la programació del nadal?’). Ara no és que tinguem gaires dades més, però totes van incrementant-se una mica”, diu la portaveu.

Així mateix, també reclamen que les celebracions no es concentrin només als carrers cèntrics de la ciutat. “Totes les veïnes tenen el mateix dret a gaudir de la festa, i no implica fer servir un trenet, sinó portar cada cop més activitats a cada barri”, declara Rifer.

Moció sobre Israel i Palestina

D’altra banda, el grup també ha anunciat que presentarà una moció a la Junta de portaveus per demanar que l’Ajuntament es posicioni a favor del poble palestí. “Volem que l’Ajuntament de Sabadell sigui coherent amb la defensa dels drets humans i civils i se sumi a aquesta denúncia”, diu Rifer.

Foto portada: estrena de Somriu al Nadal, el 2022. Autor: Marc Graupera / Ajuntament.

Comments are closed.