Crida: “el govern decideix unilateralment deixar Sabadell sense Festa Major”

La Crida per Sabadell denuncia “l’absència de transparència, la manca de diàleg amb les entitats i les incoherències en el model que han imposat. El govern municipal ha anunciat, recentment, com serà la Festa Major de Sabadell del 2021. Ho ha fet com ens té ja acostumades: tard, malament i sense diàleg”.

“Els grups de l’oposició hem estat a l’ombra des del moment en que van anunciar que no es decidiria fins al darrer moment quin seria el format d’enguany. Tota la informació que hem obtingut, indirectament, ha provingut del conflicte generat per les més que justificades crítiques de l’Agrupació de Veïns de Gràcia (AVG), la Comissió de Festes Populars de Sabadell (CFPS) i altres col·lectius que fa mesos que participen de la definició del programa”, asseguren en un comunicat.

La portaveu de la Crida per Sabadell, Nani Valero, ha explicat que “un cop més ens trobem davant de la seva forma, sistemàtica, de governar: la política dels fets consumats. No informen a l’oposició i tracten amb menyspreu a les entitats”.

“Cal recordar que en els anys anteriors a l’esclat de la pandèmia, les entitats realitzaven més del 60 per cent de les activitats de la Festa Major. Tenim una sort immensa de tenir el teixit associatiu que tenim a la ciutat i a aquest govern se li oblida sempre que l’administració s’ha de posar al servei de les entitats i no al revés. L’ajuntament ha de ser facilitador de la gestió popular i de les iniciatives socials, no generar confusió i conflicte” assegura la portaveu del grup municipal.

El partit anticapitalista creu que el govern municipal “aplica unes mesures molt més restrictives que les que marca el Procicat. D’aquesta forma estan provocant que les activitats organitzades per algunes entitats esdevinguin inviables. Cal cenyir-se al Procicat i no inventar normes arbitràries que incrementen la por i la inseguretat. Actuen de forma autoritària i censuradora amb l’objectiu d’amagar la seva incompetència”.

“Infantilitzen a les entitats quan aquestes porten molts i molts anys organitzant activitats a la nostra ciutat i han demostrat sobradament la seva responsabilitat pel que fa la prevenció de la Covid-19, mostrant una clara voluntat i una clara capacitat de desenvolupar la seva activitat tot respectant les mesures necessàries. Les entitats han estat sempre a l’alçada de les circumstàncies. És aquest govern el que no ho ha estat en cap moment. La unilateralitat no és cap solució: el que cal és un treball conjunt que permeti un suport real a les entitats alhora que s’actua amb responsabilitat i coherència amb el moment en el qual ens trobem” ha manifestat Valero.

La Crida reclama al govern municipal que “actuï amb responsabilitat i es duguin a terme tots els talls de carrer necessaris per garantir que el conjunt de la ciutadania pugui gaudir de la Festa Major amb seguretat, així com les també necessàries mesures d’ampliació del transport públic. Cal avançar en suport de mobilitat i seguretat proactius des de la perspectiva feminista”, conclouen.

Més informació:

Foto portada: Versots de Festa Major. Autor: E.Barnola.

Comments are closed.