Membres de Crida per Sabadell durant la roda de premsa.

La Crida vol més equipaments esportius en espais públics

La Crida per Sabadell portarà una moció a ple el proper dilluns 25 de març per garantir l’accés gratuït i lliure a l’esport per a tots els ciutadans. Entre els acords proposats es troben l’increment d’equipaments esportius en espais públics com places, carrers i zones verdes, la configuració d’un circuit de senderisme i la garantia d’ombra i d’aigua.

La Crida per Sabadell ha exposat en roda de premsa la moció que portarà al ple. Portaran cinc acords relacionats amb la millora de les infraestructures esportives i l’accés de la ciutadania a aquestes. En referència al tema esportiu, el regidor Oriol Rifer ha exposat la necessitat d’apostar per l’accés lliure i gratuït a l’esport per tal de millorar la salut tant física com mental dels sabadellencs. Per fer-ho, la Crida ha establert cinc acords principals.

En primer lloc, sol·liciten promocionar la pràctica de l’esport amb una campanya que informi i doni a conèixer els recursos i espais esportius de la ciutat per incentivar-ne l’ús lliure i gratuït. Per fer-ho proposen publicar els horaris dels equipaments municipals i incentivar-ne l’ocupació i l’opció d’ús espontani quan l’entitat o club esportiu que en té la cessió no l’estigui utilitzant.

El segon acord està relacionat amb configurar un circuit per a la pràctica del senderisme i el trail a l’entorn natural del Rodal i el Parc Fluvial del Ripoll, senyalitzant i geolocalitzant itineraris amb una coloració específica que n’indiqui el nivell de dificultat i accessibilitat a persones amb diversitat funcional.

“La idea és aprofitar els camins que ja estan creats i adaptar-los per poder crear espais segurs on poder practicar aquest tipus d’esport. D’altra banda, cal senyalitzar-los amb panells perquè els ciutadans no es perdin i no puguin fer malbé la resta de l’entorn”, comenta el regidor.

També consideren necessari garantir el manteniment dels elements i senyalitzacions ja existents i dotar les places i carrers d’instal·lacions que permetin l’activitat física, el joc i l’esport. Per aquest motiu sol·liciten la implementació de pistes de bàsquet, voleibol i, si fos possible, criquet.

“És important garantir l’accés a tots els esports possibles, apostant per la diversitat. No només s’ha de potenciar el futbol o el bàsquet, que són els més practicats.”, afirma Rifer.

Finalment, consideren indispensable que en les zones d’equipaments esportius de la ciutat hi hagi espais d’ombra i accés a fonts d’aigua i que, en cas d’aprovació de la moció, es traslladin els acords a les entitats esportives.

Palestina

D’altra banda, també han afirmat que tornaran a portar a la junta de portaveus una moció a favor de Palestina per aconseguir l’embargament real i efectiu de les armes d’Israel.

Foto Portada: Membres de Crida per Sabadell durant la roda de premsa. Autora: Noèlia Pérez.

Comments are closed.