La Crida apreta la Generalitat per retornar la llum al bloc ocupat per la PAH

La Crida per Sabadell demana celeritat a la Generalitat per solucionar la situació de les famílies que viuen al ‘bloc Guillem Agulló’, ocupat per la PAH i amb la llum tallada des de fa tres mesos. La portaveu del grup municipal, Anna Lara, ha visitat aquesta setmana la directora de Serveis Socials, Mireia Vall, per demanar explicacions sobre el tema juntament amb la diputada de la CUP Basha Changue.

Segons expressa el partit a través d’un comunicat, durant la reunió s’ha posat sobre la taula la demora en solucionar el problema, l’actuació d’Endesa i el paper que van tenir els Mossos el passat 12 de juliol en el tall de subministrament (més info: ‘Endesa talla la llum d’un bloc ocupat fa vuit anys en el que hi viuen 26 famílies‘).

“L’actuació conjunta d’Endesa i Mossos va ser totalment irregular, sense justificació i acompanyada d’uns adhesius totalment irregulars. Hem rebut el compromís del Departament de què s’estudiarà de manera immediata per buscar responsables i que no torni a passar” Explica Lara

Segons el comunicat, Lara ha explicat al Departament que l’Ajuntament no està podent garantir la instal·lació de tots els comptadors perquè hi ha famílies que traspassen el llindar de pobresa establert.

“Estem parlant de famílies que no podran accedir al mercat privat amb els seus sous, però que la normativa diu que com cobren un sou, tot i que sigui irrisori i durant pocs mesos, no se’ls restablirà el subministrament” detalla.

La Crida clou assegurant que “no confia que el Departament sigui àgil”, però valora positivament la visita. “Totes hem de ser prou responsables per garantir el restabliment immediat” diu Lara.

Més informació:

Foto de portada: Anna Lara, amb Basha Change a les portes del Departament. Autor: cedida.

Comments are closed.