Foto portada: mural de TREZE a l'Obrera, ara en risc. Autor: cedida.

La Crida demana protegir el mural inèdit de Treze a l’Obrera

El desallotjament i enderroc de l’Obrera pot suposar la desaparició d’un mural inèdit de Treze, reconegut artista sabadellenc que va morir l’any 2018 per culpa d’un càncer. En les darreres hores, la Crida per Sabadell ha alertat que la paret que conté l’obra del grafiter ha quedat intacta tot i els treballs de demolició de la setmana passada. La formació reclama al govern una actuació d’urgència per protegir el mural.

“A totes les ciutats europees on trobem l’obra de Treze s’està promocionant i aquí la deixem enderrocar”, ha lamentat Aurora Murillo, regidora de la Crida. En aquest sentit, els anticapitalistes recorden que el ple municipal va aprovar una moció fa tres anys en què s’instava l’Ajuntament a conservar el llegat de l’artista.

Guillem Vivas, conegut artísticament com a Treze, va ser un artista, il·lustrador i tatuador sabadellenc. Els seus inicis al món del grafiti es remunten al 2003. Al llarg de la seva carrera, va participar a multitud de projectes a països com Turquia, Bulgària, Mèxic, França o Colòmbia, entre d’altres. A Sabadell hi ha catalogades una vintena d’obres signades per ell.

Foto de portada: mural de Treze, fa uns anys. Autor: L’Obrera, via X (antic Twitter).

Comments are closed.