Crítiques d’ERC i la Crida a la visita de l’exèrcit; Cs els demana un hospital de campanya

  • Republicans i anticapitalistes acusen l’alcaldessa de fer una operació “propagandística”. 
  • Ciutadans demana que els militars construeixin un hospital de campanya donada l’evolució de la pandèmia a la ciutat. 

Una unitat especial de l’exèrcit de terra i personal del regiment del Bruc i del Govern Militar han arribat aquest divendres al matí a Sabadell per començar amb les tasques de desinfecció a l’entorn dels centres sanitaris i de residències de gent gran.

La presència de l’exèrcit va ser demanada per l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, el passat cap de setmana (més info: ‘Farrés vol la UME desinfectant a Sabadell‘). També per la direcció de la residència de gent gran Jardins de Castellarnau on han arribat aquest divendres cap al migdia els militars. Segons Farrés, en aquest equipament hi ha un focus “important” de coronavirus.

L’alcaldessa s’ha desplaçat fins la residència per rebre els militars, acompanyada pel primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, i l’intendent major de la Policia Municipal, Joan Antoni Quesada.

L’arribada de militars a la ciutat no és ben vista per tothom, com mostra una ràpida consulta a les xarxes socials. Així els partits independentistes tampoc la veuen bé i consideren innecessària la seva presència. També asseguren que l’alcaldessa ha fet propaganda de la visita, anant a rebre els militars i gravant un vídeo a les seves xarxes. El cert és que tots els municipis catalans que han demanat la presència de les Forces Armades tenen als governs municipals al PSC, el partit germà del PSOE que governa a Espanya: Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona i Sabadell.

La principal força de l’oposició municipal, Esquerra, ha titllat l’operació de “propagandística” i asseguren que a més no s’ha consensuat amb la resta de grups polítics del municipi. A més, creuen que Farrés no hauria d’haver anat ja que ha vulnerat el confinament quan no era estrictament necessari.

Per la seva part, la regidora de la Crida per Sabadell Anna Lara ha titllat l’operació de “màrqueting en èpoques de pandèmia”, tot recalcant que els treballadors de l’empresa SMATSA o del servei d’atenció domiciliària no sempre tenen mascaretes de protecció.

La portaveu del tercer grup independentista a l’Ajuntament, Lourdes Ciuró, de Junts per Sabadell no s’ha referit directament a la presència de les Forces Armades a Sabadell. Però sí de forma indirecta: enllaçant una entrevista crítica amb el govern central a Rac 1 del doctor Bonaventura Clotet ha assegurat: “N’hi ha que només confien en l’exèrcit per aturar la pandèmia. Prefereixo els científics”.

Cs aplaudeix l’arribada de l’exèrcit i vol un hospital de campanya

Per la seva part, el portaveu municipal de Ciutadans, Adrián Hernández, ha donat la benvinguda a les forces armades, i també ha mostrat el seu agraïment. El partit taronja demana que l’exèrcit comenci a construir un hospital de campanya a Sabadell, donat que el Parc Taulí ja està saturat i el pic de contagis es preveu per les setmanes centrals del mes vinent.

La sisena força representada al consistori, Podem, no s’ha referit específicament a l’arribada de l’exèrcit, ni a través de la seva portaveu i única regidora, Marta Morell, ni del perfil del partit a la ciutat.

Faran nit

Els militars s’estaran aquest divendres, i potser fins i tot han d’allargar l’estada a la residència de Castellarnau un dia més, fent-hi nit. Hi ha uns 60 militars a la zona. Probablement desinfectin amb lleixiu i aigua a pressió altres espais a la ciutat en els propers dies, complementant les tasques que fan els treballadors de l’empresa SMATSA i també voluntaris de l’ADF.

Comments are closed.