Cs: les càmares de seguretat no han frenat els robatoris i l’incivisme a Can Deu

Ciutadans alerta que les càmeres de seguretat instal·lades al barri de Can Deu no han frenat els robatoris i l’incivisme al barri. El grup taronja insisteix que els veïns segueixen preocupats per la “sensació d’inseguretat” al barri malgrat la instal·lació de càmeres. 

L’Ajuntament va instal·lar tres càmeres de seguretat al barri més al nord de Sabadell l’any passat amb l’objectiu de frenar l’incivisme i els robatoris a la zona. Però aquesta solució no ha millorat la seguretat del barri, segons han palesat veïns de Can Deu al grup municipal de Ciutadans.

“L’objectiu de dissuadir no s’ha complert”, diu el portaveu municipal de Cs, Adrián Hernández. “Continua havent-hi robatoris i incivisme al barri, principalment en l’aparcament del carrer del Bosc”, diu el regidor.

Entre el material que s’ha robat hi ha alguns catalitzadors de vehicles i també s’han trencat retrovisors. Els botellons no han cessat a l’aparcament, al peu del bosc de Can Deu, amb música a gran volum fins altes hores de la nit. Les ampolles arriben fins el camp de bàsquet i futbol de l’aparcament.

“Si fins i tot hi ha veïns en Can Deu que pensen que les càmeres instal·lades no funcionen, alguna cosa no s’està fent bé”, insisteix Hernández.

El portaveu de Cs demanarà al govern municipal saber quin balanç fan de la posada en funcionament de les tres càmeres de seguretat. En el seu dia es van anunciar com una prova pilot que després s’ampliaria a altres zones si funcionava bé.

Farrés: els fets delictius han baixat

Segons l’Ajuntament, les càmeres sí han funcionat, almenys a tenor de l’anàlisi dels fets delictius denunciats. Entre gener i maig, els actes delictius s’han reduït a la meitat en un any (de 38 a 19). Si bé és cert que entre març i maig hi ha hagut l’estat d’alarma i el confinament, entre gener i febrer els fets delictius també es van reduir a la meitat (de 18 al 2019 a 9 aquest 2020). Els delictes contra el patrimoni (per exemple a vehicles) han passat de 29 a 15 en el mateix període de cinc mesos.

En declaracions a la premsa, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha reconegut que les càmeres per si soles “no arreglen tota la problemàtica” però ha defensat que cal veure l’evolució, i és necessària la presència policial no només municipal sinó també dels Mossos d’Esquadra i ajuda en el tema de les ocupacions i les plantes de marihuana”. Farrés assegura que les dades municipals “no van en la línia en aquest cas dels titulars”. El govern municipal segueix endavant amb el pla per implantar càmeres a altres zones de la ciutat.

Foto portada: la placa que anuncia la zona videovigilada a Can Deu. Autor: @aj_sabadell / twitter.

Comments are closed.