Cs vol que la pista coberta pugui ser un centre de vacunació 24 hores contra la Covid

Ciutadans insta les administracions a fer ús de tots els recursos que tenen a la seva mà no només per contenir el coronavirus sinó també per accelerar la vacunació. Així segons el partit taronja la pista coberta, ara un hospital temporal en desús, podria utilitzar-se com a centre de “macro vacunació COVID”, si cal 24 hores al dia. 

La pista coberta es va desmuntar a tota velocitat a finals de març per convertir-la en un hospital temporal. En aquells moments hi havia seriosos dubtes sobre si el Taulí no corria perill de col·lapse, amb centenars de malalts amb Covid a les seves plantes. Es van superar els 600 a començaments d’abril repartits per tots els edificis de la Corporació Sanitària i l’hotel Verdi.

L’hospital temporal es va acabar el 10 d’abril, però mai s’ha utilitzat perquè la pressió va començar a baixar, l’UCI provisional del Frontal Gran Via es va consolidar i les instal·lacions del Taulí van aturar aquell cop, com també durant la segona onada i el que portem de la tercera.

Però ara Ciutadans proposa un nou ús per l’hospital temporal en desús: convertir-lo en un centre massiu de vacunació contra el coronavirus. Segons el portaveu municipal de Cs a l’Ajuntament, Adrián Hernández, no seria ara, quan s’està vacunant la població de les residències i els sanitaris sinó en la segona fase, quan es pugui vacunar la població en general.

“Es podria utilitzar part del dispositiu sanitari muntat com a centre de vacunació una vegada s’acabi la vacunació en residències i al personal sanitari per a poder arribar a la resta de la població a la major velocitat possible i amb tots els recursos”, diu Hernández.

En aquesta segona fase ja no només hi haurà la vacuna de Pfizer sinó també la de Moderno i probablement la d’Oxford, amb la qual cosa es podrà vacunar més ràpidament al tenir més dosis. Pel que fa a la pista coberta, l’Ajuntament ha cedit al Servei Català de la Salut la instal·lació fins el 30 de juny de 2021. Hernández diu que els circuits que es van dissenyar en el seu dia permeten fer compatible l’ús d’atenció a pacients amb dedicar espais a la vacunació intensiva.

“És un lloc accessible, fàcil d’aparcar, on es poden muntar dos torns de vacunació que ocuparien 14 hores”. Fins i tot que es podria plantejar la vacunació 24 hores “com estan realitzant en altres països”. “La principal arma contra aquesta pandèmia és la vacunació i necessitem que el pla de vacunació augmenti la seva velocitat posant tots els mitjans possibles a l’abast del sistema nacional de salut”.

En les primeres tres setmanes de vacunació s’ha posat la primera dosi de la vacuna del coronaris a 3.800 persones. La mitjana és d’unes 180 vacunes al dia o de 1.250 vacunes a la setmana.

Foto portada: llits a l’hospital temporal, el 10 d’abril de 2020. Autor: David B.

Comments are closed.