Cs vol que s’arregli la “històrica” barana del barri de Nostra Llar

El grup municipal de Ciutadans demana al consistori que revisi l’estat de la “històrica” barana del barri de Nostra Llar que dona cap a la baixada de La Bassa de Sant Oleguer. Segons la formació taronja, fa anys que es degrada i la corporació municipal no hi posa fre. 

A tenor del portaveu municipal de Cs, Adrián Hernández, són els propis veïns els que “s’han vist obligats a senyalitzar ells mateixos els punts conflictius per a alertar del possible perill”. Per això el regidor demana a l’equip de govern que faci revisar l’estat de conversació i la seguretat de la “històrica barana del barri de Nostra Llar”. Un barri que té una “fisionomia molt particular i diferent de la resta de barris de la ciutat”. “La barana és un element històric i simbòlic de la ciutat”. Hernández vol que es planifiqui la reparació.

Nostra Llar

El barri de Nostra Llar, també conegut com ‘Les cases de Cal Garcia’ o simplement ‘Les cases del Garcia’, va ser construït per Josep Maria Garcia-Planas, empresari tèxtil i propietari de la fàbrica Artextil. La fàbrica i el barri tenien una relació molt estreta ja que la gran majoria dels habitatges es van destinar a treballadors de la fàbrica de la Gran Via. La creació del barri també va dur aparellada la construcció de l’església de Sant Oleguer o el pavelló poliesportiu, actualment en desús. Així mateix, Nostra Llar té una configuració a base de cases unifamiliars, amb carrers petits i dedicats a ciutats vinculades al sector tèxtil que li donen una certa personalitat.

Foto portada: la barana del barri de Nostra Llar que Ciutadans reclama que s’arregli. Autor: cedida.

Comments are closed.