Foto portada: el diputat sabadellenc de la CUP Xavier Pellicer, en una imatge d'arxiu.

La CUP demana les compareixences de dos consellers pel suïcidi del veí desnonat

La CUP ha demanat les compareixences a la Diputació Permanent del Parlament del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, arran del suïcidi d’un veí de Sabadell després de ser desnonat dimarts passat.

Els anticapitalistes han entrat també a registre una bateria de preguntes a l’entorn del succés. Els cupaires exigeixen explicacions als dos responsables de les conselleries que actuen en les ordres de desnonaments i denuncien que els protocols per a persones que estan en situació de vulnerabilitat “s’incompleixen constantment”. A més, critiquen que els Mossos d’Esquadra haurien de treballar per protegir el dret a l’habitatge.

El succés ha transcendit aquest divendres després que la PAHC de Sabadell hagi denunciat que un veí de la ciutat, major de 70 anys, es va suïcidar dimarts després que el desnonessin del pis on vivia des de feia 30 anys amb la seva parella, que tenia mobilitat reduïda.

Una comitiva judicial va acudir al domicili del matrimoni i li va comunicar que havia de marxar del pis. En veure que la dona tenia mobilitat reduïda, els funcionaris van requerir la presència dels Mossos. Segons la PAH, l’home va sortir de l’immoble “en estat de xoc” i va treure’s la vida en un parc proper.

Informació relacionada:

Foto portada: el diputat sabadellenc de la CUP Xavier Pellicer, en una imatge d’arxiu.

Comments are closed.