Foto portada: Lourdes Ciuró i Adrián Hernández, en dues imatges d'arxiu.

Demanen a Farrés que trenqui amb Junts per una piulada “hispanòfoba” de Ciuró

El portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament, Adrián Hernández, ha qualificat de “vergonyoses” les declaracions a través de Twitter de la portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, en les que considera que es parla massa castellà en el ple de Sabadell. Hernández demana a l’alcaldessa que expulsi els dos assessors que Junts ha col·locat al govern municipal i trenqui amb el partit puigdemontista.

Ciuró va lamentar a Twitter aquest dimecres que “cada cop sentim més intervencions en castellà al ple de Sabadell” i assegura que cal preservar el català a les institucions perquè el retrocés és “continu i tenim l’obligació de protegir-lo”. Per cert, més enllà de la polèmica posterior, la piulada va tenir cert èxit, ja que ha tingut més de 250 m’agrada.

https://twitter.com/lciuro/status/1389910270231842824?s=20

Producte d’aquesta piulada, el portaveu municipal de Cs, Adrián Hernández, s’ha indignat. Qualifica el missatge com una mostra “d’hispanofòbia” i “un atac a tots els sabadellencs”. Hernández demana a l’alcaldessa, Marta Farrés (PSC), prendre mesures dràstiques:

“Que trenqui immediatament amb Junts, expulsant els seus assessors de govern” perquè Sabadell “és plural i divers i no pot consentir el menyspreu de supremacistes hispanòfobs”. Hernández ha considerat “indecent continuar mantenint dins del govern a dos assessors col·locats per Junts que costen a la ciutat 100.000 euros a l’any”.

El portaveu de Ciutadans ha recordat que “tant castellà com català són llengües oficials al mateix nivell en la nostra comunitat i que ningú pot tractar d’imposar una sobre l’altra ni tractar d’apropiar-se del que és de tots”. Hernández ha conclòs lamentant que “el nacionalisme català segueixi obstinat a dividir a la societat en bons i dolents depenent de l’idioma que parlin”.

La resposta de Junts

Junts per Sabadell ha reiterat la seva queixa tot recordant el Reglament Orgànic Municipal.

https://twitter.com/JuntsXSabadell/status/1390289396549697541?s=20

Hernández també ha dit la seva després, amb una coça al voltant del famós 3 per cent.

https://twitter.com/moyano83/status/1390294747521105924?s=20

Foto portada: Lourdes Ciuró i Adrián Hernández, en dues imatges d’arxiu.

Comments are closed.