Els regidors de la Crida en primera instància. En segon terme, Vox i el PP. Autor: D.Jiménez.

La Crida es reivindica com “l’única” oposició

Fa tot just una setmana el govern municipal (PSC i Junts) pactava amb Sabadell En Comú Podem un acord pel Mercat de Campoamor. I Esquerra Republicana es mostra ara oberta a acords amb l’executiu municipal (de moment no s’ha traduït en res). Acabant l’any, i vist el panorama, la Crida es reivindica com l’única oposició d’esquerres a la ciutat.

Balanç d’any de la Crida, que va mantenir els seus tres regidors després de les eleccions de maig, tot i que amb regust amarg perquè el PSC va obtenir majoria absoluta i ells no van gratar res en la catàstrofe d’ERC, que va passar de set regidors a tres.

Després de sis mesos de mandat, el PSC governa amb majoria absoluta reforçada per Junts i fins i tot ha tancat un acord puntual pel Mercat de Campoamor amb Sabadell En Comú Podem. Esquerra Republicana ara no descarta acords puntuals amb el PSC. Així que la Crida treu la bandera de ser “l’únic partit de l’oposició”. Els anticapitalistes lamenten que els partits d’esquerres de l’oposició estiguin decidits a “col·laborar amb el model de ciutat del PSC”. Ells no canviaran, asseguren:

“Ens mantenim fermes davant del partit de les privatitzacions, els pactes de macroprojectes amb empresaris que res tenen a veure amb la ciutat i els desnonaments i l’enviament massiu de veïnes a altres municipis per no atendre aquí les seves necessitats. Ens mantenim oposadament en contra d’un partit que en plena onada de sequera gasta aigua, que en plena emergència climàtica contamina i malmet el seu entorn natural i que no vol ni plantejar-se una transició ecosocial real”.

Mentre altres s’acosten al PSC, nosaltres “no tenim res a treballar del bracet amb un PSC del Quart Cinturó, del SurfCity o del càstig enlloc de la mediació”. Davant les crítiques que els acusen de ser els del ‘no a tot’ asseguren que és tot el contrari: “som les del sí! Als drets de les treballadores i les classes populars, sí a una transició ecosocial real, sí a defensar els serveis públics, sí a repartir el capital i que paguin més els que tenen més”.

Foto portada: els regidors de la Crida en primera instància. En segon terme, Vox i el PP. Autor: D.Jiménez.

Comments are closed.