Diari de campanya (1). Arrencant entre plagues i ‘fake news’

Diari de campanya dia 1 - PORTADA

Primer dia de campanya electoral després del tret de sortida amb l’acte de penjada de cartells aquest dijous al vespre (més informació: ‘Arrenca la campanya electoral‘). Aquesta ha estat l’actualitat electoral del dia.

[Nota de la redacció: aquesta informació és viva i es va actualitzant al llarg del dia a mesura que les formacions polítiques van presentant les seves propostes]

El PSC augmentarà un 20% el pressupost per a controlar les plagues

“Mai m’hauria imaginat fer una roda de premsa com la que faré. Però les coses han canviat”, ha assegurat l’alcaldessa i candidata del PSC a l’alcaldia, Marta Farrés. Els socialistes es comprometen a augmentar un 20 per cent el pressupost municipal destinat al control de plagues. “Cada cop tindrem més calor, menys pluges i l’espai públic canviarà i haurem de destinar més diners a netejar el clavegueram o dissenyar més espais d’ombra. Un element que preocupa molt és el creixement de les plagues, que tindrà regidoria: Salut i Control de Plagues. “En salut tenim poques competències i volem potenciar políticament el control de plagues”, ha indicat Farrés.

Sada, Pineda, Farrés, Molina i Cortés. Autor: J.d.A

Segons Farrés, l’any passat van haver-hi prop de 1.200 queixes o denúncies per plagues, un 20 per cent més que l’any anterior.

“Plagues de coloms, de cotorres, de rosegadors, de paneroles, de galeruca, de mosquit tigre, de cotorres. Les empreses de control de plagues estimen que el fenomen augmentarà entre un 10 i un 15 per cent en els propers anys. Hi hem de destinar esforços perquè ara mateix és un problema real i si parles amb els veïns sempre surt”.

En relació a l’afer Jesús Rodríguez, que ha aflorit de nou a les portes de la campanya ja que ha trencat el seu silenci (via comunicat), Farrés no s’ha pronunciat més enllà de remetre’s al comunicat del seu partit.

ERC alerta contra una futura campanya de difamació socialista

ERC no ha fet cap acte electoral aquest divendres. Tenen previst l’acte central de la seva campanya dimarts vinent, a la plaça de La Creu Alta, amb l’assistència del president del partit, Oriol Junqueras.

En relació a l’actualitat sabadellenca, els republicans acusen el PSC d’estrar tramant una campanya de “desprestigi” contra el seu partit i el seu candidat a l’alcaldia, Gabriel Fernàndez, amb “acusacions falses”. Tot, segons els republicans per portar a la justícia les presumptes irregularitats detectades per l’extinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez aquesta mateixa setmana (més info: ‘ERC porta l’afer Rodríguez als tribunals‘). Els republicans mantenen que el PSC tirarà de “fake news” aquesta campanya, “fabricant mentides per desgastar rivals”. “Ens sentim amenaçats. No ens fa cap por. Que vinguin les fake news, que ens trobaran drets”, asseguren en un comunicat de premsa distribuit tot just abans de començar la campanya electoral.

La Crida i la vida

La Crida per Sabadell ha anat una mica més enllà aquest divendres per aprofundir en les propostes vinculades al seu lema de campanya: ‘Més Crida; més vida’. Els anticapitalistes fan bandera de la pacificació de carrers, la creació de nous camins escolars i l’increment de la vegetació a la ciutat. “El nostre lema té un potent contingut social i posa les persones al centre de les nostres propostes”, ha assegurant Nani Valero, cap de llista de la Crida. Aposten per l’anomenada ‘ciutat dels 15 minuts’, és a dir, tenir la gran majoria de serveis necessaris per viure a una distància que permet la mobilitat a peu. D’altra banda, asseguren que donaran suport al comerç de barri, exprimiran al màxim els límits de la llei per construir habitatge públic

Cs acusa el PSC de “passivitat” en la lluita contra la corrupció

Ciutadans es compromet a elaborar una auditoria interna de l’Ajuntament, i una d’externa de totes les concessions. Així mateix, asseguren que cal garantir que els treballadors públics puguin fer la seva tasca sense “interferències” polítiques. “Necessitem un govern modern que encari els reptes de futur de la ciutat, entre els quals hi ha la lluita contra la corrupció i augmentar la transparència”, assegura Joan García, el candidat liberal. El també diputat al Parlament celebra que Jesús Rodríguez hagi anat als jutats perquè així “podrem saber la veritat” en quant a les seves acusacions.

Cs acusa el PSC i en especial Marta Farrés de “no voler arribar fins al final de l’assumpte” i de “no voler donar explicacions; Sabadell mereix més”. També critiquen que el Partit Popular declinés participat del debat organtizat el passat dimecres per la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, sobre mesures per combatre la corrupció.

Matas, reunit amb comerciants

Junts per Sabadell no ha organitzat cap acte públic aquest divendres. Al matí el seu candidat a l’alcaldia, Lluis Matas, s’ha reunit amb un seguit de comerciants. Al migdia ha fet una entrevista que sortirà en aquest digital els propers dies. Per aquest dissabte, tenen prevista una paradeta al matí a la plaça del Treball, al barri de Gràcia.

Mena, amb el secretari general del PCE

El candidat de Sabadell En Comú Podem, Joan Mena, ha iniciat la campanya amb una trobada amb el sindicat Comissions Obreres i el secretari general del Partit Comunista d’Espanya (PCE), el diputat Enrique Santiago (més informació: ‘Mena posa en valor l’impacte de la reforma laboral‘). L’alcaldable sabadellenc participa al vespre en un acte a Montcada i Reixac amb la vicepresidenta del govern espanyol, Yolanda Díaz.

FES-TE SUBSCRIPTOR!

Si t’agrada iSabadell, ajuda’ns a créixer i fes-te SUBSCRIPTOR. A més, tindràs avantatges exclusius.

Consulta AQUÍ els avantatges i FES-TE SUBSCRIPTOR ARA, AQUÍ.

Comments are closed.