Diari de campanya (12). Propostes variades

La campanya electoral encara la seva recta final i els partits de la ciutat mantenen el ritme de propostes diàries. A diferència d’altres jornades on hi havia temàtiques predominants, aquest dimarts les formacions han parlat de temes ben diversos: des de polítiques per a la gent gran fins a cultura, habitatge, infraestructures o l’estratègia pel Ripoll. Tot en un dia en el qual dues formacions que volen entrar al ple municipal, Sentim i PDeCAT, celebren els seus actes centrals de campanya.

[Nota de la redacció: aquesta informació és viva i es va actualitzant al llarg del dia a mesura que les formacions polítiques van presentant les seves propostes]

El PSC presenta les polítiques de gent gran

En una trobada amb veïns celebrada davant del Complex Alexandra, el PSC ha presentat les seves propostes electorals per a la gent gran. Entre altres accions, Marta Farrés, candidata a la reelecció, ha reivindicat la recuperació de les vacances per a la gent gran, que ha descrit com a “èxit total”. També ha tret pit de projectes destacats del mandat com la construcció -en procés- del complex de pisos de gent gran de La Roureda o l’acord amb la Generalitat per fer la primera residència pública de la ciutat.

Farrés, durant l’acte. Autor: Jordi M.

Precisament l’acord pel finançament de la residència pública al sud de la ciutat ha estat un dels punts on Farrés ha posat èmfasi durant la seva intervenció.

“Quan jo vaig arribar d’alcaldessa volien que aquesta residència es pagués des de l’Ajuntament i per tant haviem de deixar de fer coses amb els diners de la gent de Sabadell per destinar-los a la residència. Qui té la competència és la Generalitat de Catalunya i vaig tenir molt clar des del primer moment que li tocava fer-la a la Generalitat”, ha defensat.

En la mateixa línia, el PSC diu que continuarà destinant recursos als casals d’avis i que estudiarà si cal fer un altre complex. També “continuar treballant amb la dependència” i “lligar els aspectes assistencials amb els sanitaris”, en paraules de Farrés. “Hem fet un itinerari (d’actuacions) al llarg de la vida, des del moment en què la gent es jubila i fa 65 anys. Des de la gent gran activa fins a passar per tots els estadis”, diu la cap de llista socialista.

ERC proposa invertir 1,1 milions per millorar l’amfiteatre del parc Catalunya

ERC es compromet a invertir 1,1 milions d’euros a l’amfiteatre del parc Catalunya per protegir i aïllar l’escenari amb una coberta amb plaques solars i rehabilitar les grades. També per habilitar nous serveis a sota de l’escenari, com camerinos o magatzems. Així ho ha anunciat aquest matí l’alcaldable Gabriel Fernàndez amb la candidata número 4 de la llista republicana, Èlia Soriano.

Il·lustració sobre el projecte d’amfiteatre. Autor: ERC/Cedida.

Segons ha detallat Fernàndez, les obres, que es farien al llarg del mandat, permetrien “establir una programació cultural d’arts escèniques i oci en un espai que serà d’ús polivalent, de forma estable, de bon nivell i d’alta qualitat” i equiparable al d’altres ciutats europees. “Volem promoure un programa estable d’oci i cultura jove a la ciutat i també d’arts escèniques, sense oblidar el públic familiar”, afegeix Fernàndez. En aquest sentit, Esquerra Republicana defensa que amb la nova coberta l’amfiteatre podrà tenir millor acústica i aïllar el so dels concerts, de forma que es respecti el descans dels veïns.

La Crida vol “ressuscitar” el pla local d’habitatge

La formació anticapitalista ha anunciat que la seva proposta inicial en matèria d’habitatge serà actualitzar i portar al ple el Pla Local d’Habitatge dissenyat en el mandat anterior, amb l’objectiu que aquest s’aprovi de manera definitiva. Pel que fa a polítiques d’habitatge, “el programa de la Crida compta amb una cinquantena de propostes dividides en quatre eixos: potenciar la construcció d’urgència, afrontar l’emergència amb la immediatesa necessària, continuar amb la rehabilitació i enfortir el suport a les comunitats veïnals”, ha explicat Anna Lara, regidora i candidata número 2 de la llista. En aquest sentit, una de les mesures destacades de la formació és rehabilitar els pisos de la Caserna de la Guàrdia Civil i incorporar-los al parc públic d’habitatge.

“No oblidem que aquest edifici podria estar ja rehabilitat i a disposició de les veïnes si no fos perquè el PSC ho ha bloquejat a l’estat espanyol i aquí mateix; la Caserna és nostra i no necessitem el permís de ningú per començar a treballar. És urgent habilitar els 64 habitatges que aquí disposem”, assenyala Lara.

La Crida considera que el govern del PSC ha estat un període de quatre anys de “paràlisi”, segons descriu el candidat número 5 Carlos Torres. El partit critica la “manca de voluntat política” del govern municipal per tirar endavant polítiques com les sancions als grans tenidors que tinguin immobilitzat el patrimoni o la construcció de l’alberg municipal temporal per a les persones sense llar, entre altres.

Cs: els candidats de Sabadell i Terrassa uneixen forces

Trobada dels equips de Ciutadans de Sabadell i Terrassa a l’hotel Urpí per mostrar el treball conjunt de les dues candidatures vallesanes. “És important saber que moltes de les iniciatives que tenim a Sabadell tenen la seva continuïtat a Terrassa”, ha destacat l’alcaldable sabadellenc Joan García. En aquest sentit, el partit liberal aposta per “un front conjunt per poder fer pressió en aquelles coses que creiem que el territori necessita”, tal i com ha descrit aquest matí la candidata a l’alcaldia de Terrassa Isabel Martínez.

Equip de Cs Sabadell i Terrassa. Autor: Jordi M.
Equip de Cs Sabadell i Terrassa. Autor: Jordi M.

Els candidats han posat sobre la taula infraestructures que afectarien a les dues capitals vallesanes, com la B-40 o una possible renovació de la carretera Barcelona/Terrassa. “És molt important treballar la nacional 150, dins de la ciutat per convertir-la en un passeig, pero també la connexió amb el municipi de Terrassa per fer-la més fàcil de passejar i posar-hi un autobús directe”, explica García.

Pel que fa a la connexió ferroviària, Cs planteja unir les dues ciutats amb l’aeroport mitjançant una línia de Rodalies. “És factible, es pot utilitzar la mateixa R4 amb modificacions, com s’ha fet a altres línies”, diu García. El candidat també defensa que s’ha de construir l’estació de Can Llong. Pel que fa a les zones verdes, ha destacat la possibilitat d’unir els dos anells verds de les ciutats, utilitzant com a nexe el bosc de Can Deu -que Cs vol municipalitzar- amb altres espais verds que estan al sud de Terrassa.

Junts detalla les propostes culturals

Junts ha explicat aquest matí les principals propostes sobre cultura del programa de la formació. Entre les mesures, destaca l’aposta per incrementar el pressupost de subvencions per a entitats. “La cultura a Sabadell s’ha de fer des de les entitats”, insisteix Carné. La roda de premsa s’ha dut a terme davant de l’antic edifici de Correus. Un lloc gens casual, ja que Junts proposa convertir-lo en la “casa de la cultura popular de Sabadell”, una instal·lació que funcioni com a magatzem, imatgeria o seu social de les enitats.

Botta, Carné i Matas, a la roda de premsa d’avui. Autor: cedida.

Pel que fa als museus, l’actual regidor ha apuntat que faran un “museu de museus” al solar de l’Eix Macià -ja ho va avançar fa unes setmanes al debat cultural-, davant de l’edifici de El Corte Inglés. El regidor destaca que és una bona ubicació perquè permetria arribar de manera senzilla, per exemple, a les escoles que es desplacin en autocars. Segons ha descrit, serà un espai amb diferents sales d’exposicions i un amfiteatre on veure projeccions, entre altres facilitats.

D’altra banda, la formació també planteja ubicar el conservatori al vapor Pissit. “Es faria també un petit auditori”, matisa Carné, que ha informat que també volen una pèrgola a la plaça doctor Robert per protegir els sardanistes o “artistes d’exterior” de la pluja. Per concloure, Junts ha explicat que volen impulsar el món del grafiti com a mostres de cultura per a tothom, així com donar continuitat al treball que s’ha fet durant el mandat en relació al turisme cultural, posant d’exemple els diferents festivals que ha acollit Sabadell o la ruta tintinaire.

En Comú Podem: Ripoll i videoclip

L’alcaldable d’En Comú Podem, Joan Mena, ha presentat aquest matí les propostes de la formació pel riu Ripoll, un àmbit de la ciutat que considera “estratègic”. “El govern actual no es creu les potencialitats que té el riu com a motor de la transformació de la ciutat”, ha explicat Mena, que defensa que s’ha de definir un pla estratègic del riu per definir-ne els usos. “Creiem que a banda de l’ús esportiu i de l’ús lúdic necessitem apostar també per usos culturals”, apunta el candidat.

Joan Mena, avui. Autor: cedida.

Entre les mesures concretes per millorar l’entorn del parc fluvial, el partit planteja millorar el contracte de manteniment del riu i promoure sancions a les naus industrials abandonades i en estat de degradació. D’aquesta manera, buscaran naturalitzar i protegir l’entorn del Ripoll, amb un ‘no’ rotund a projectes com la piscina d’onades. D’altra banda, també aposten per dissenyar un circuit de cros a la llera del riu que complementi la pista coberta d’atletisme i per utilitzar un dels molins com a centre d’interpretació del riu. Finalment, Mena ha assenyalat la importància de “dignificar i millorar” els accessos del riu Ripoll. El partit detecta tres punts importants de millora: l’accés des de Can Puiggener, des de Covadonga i l’impuls del parc de Can Rimbles com a porta natural al riu des del districte sisè i Sol i Padrís.

Cal destacar també que ja han publicat el videoclip de la seva cançó de campanya, Gent de bona mena. Es tracta d’un rap escrit per Soft B i que el partit va donar a conèixer a l’acte d’inici de campanya.

El Partit Popular, a Torre-Romeu

La candidata del PP, Cuca Santos, ha estat de bon matí al barri de Torre-Romeu amb una carpa informativa. “Otro de esos barrios olvidados a los que no llega la Navidad ni los autobuses durante el periodo no lectivo, ni las políticas de formación y reinserción laboral“, diu l’alcaldable en un missatge difós a xarxes.

Sentim Sabadell celebra el seu acte central

La candidatura encapçalada per Marta Morell celebra aquest dimarts a les 19:30 hores el seu acte central de campanya. Ho farà a l’auditori de l’Espai Cultura-Fundació Sabadell 1859. Pel matí han estat al barri de l’Eixample explicant propostes als veïns i veïnes.

El PDeCAT, dos actes en un dia

Dia important per a la campanya electoral del PDeCAT de Sabadell. A les 19:00 comença al Casal Pere Quart el seu acte central de campanya, que comptarà amb la presència de David Bonvehí, president nacional del partit, i Genís Boadella, diputat al Congrés. A partir de les 20:30, Boadella explicarà la llei de mecenatge que ha impulsat el PDeCAT a Madrid.

Comments are closed.